Monitieteinen ympäristötutkimus

Lummaa, Karoliina; Rönkä, Mia; Vuorisalo, Timo
Nimeke: Monitieteinen ympäristötutkimus
Tekijät: Lummaa, Karoliina (Toimittaja)
Rönkä, Mia (Toimittaja)
Vuorisalo, Timo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524957601
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.10.2012
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 50.1 Ympäristönsuojelu. Luonnonsuojelu
Kielen, taiteen ja laajemmin kulttuurin tutkimuksessa on herätty käsitteellistämään ihmisen luontosuhdetta ja keskustelemaan ympäristökysymyksistä. Mitä tapahtuu, kun ympäristöstä tulee yhteinen ongelma luonnontieteilijöille, yhteiskuntatieteilijöille ja humanisteille? Kirja tarjoaa katsauksen eri alojen luonto- ja ympäristökäsityksiin, etsii kytköksiä niiden välillä sekä selvittää, miten monitieteisyys rikastuttaa ympäristötutkimusta. Näkökulmina ovat muun muassa geologia, psykologia, uskontotiede, oikeustiede, kielitiede, kirjallisuuden- ja elokuvantutkimus sekä matkailututkimus. Monitieteinen ympäristötutkimus on tarkoitettu tutkijoille, opettajille ja kouluttajille, jotka kohtaavat työssään ympäristökysymyksiin ja ympäristökasvatukseen liittyviä haasteita. FT Karoliina Lummaa (s. 1977) on luontorunouteen ja ekokriittiseen tutkimukseen erikoistunut kirjallisuudentutkija Turun yliopistosta.

FT Mia Rönkä (s. 1972) työskentelee Turun yliopistossa tutkijana sekä tiedetoimittajana ja tietokirjailijana. Rönkä on kiinnostunut ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksesta sekä luonnon ja kulttuurin välisistä rajapinnoista.
Timo Vuorisalo (s. 1959) on dosentti ja ympäristötieteen lehtori Turun yliopistossa. Hän tutkii evoluutioekologiaa, ympäristöhistoriaa ja kaupunkiekologiaa.


Katso myös näitä tuotteita