Monen kodin lapset — Lasten monipaikkainen asuminen ja sosiaalityö

Forsberg, Hannele; Ritala-Koskinen, Aino
Nimeke: Monen kodin lapset — Lasten monipaikkainen asuminen ja sosiaalityö
Tekijät: Forsberg, Hannele (Toimittaja)
Ritala-Koskinen, Aino (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954754
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 222
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 30.15 Perhesosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalityö, lapset (ikäryhmät), kokemukset, asuminen, vuoroasuminen, huostaanotto, lapset (perheenjäsenet), erolapset, lapsen asema, turvapaikanhakijat, lasten oikeudet, lastensuojelu
E-kirja, 2018
EPUB
22,00 €

Monilla lapsilla on useampi koti. Lapsella voi olla kaksi kotia vanhempien eron jälkeen. Lastensuojelun asiakkaana olevat lapset saattavat asua monessa sijaisperheessä tai laitoksessa peräkkäin. Lapset vaihtavat kotia vanhempien työn perässä aiempaa useammin. Monen kodin lapsia ovat myös he, jotka joutuvat muuttamaan paetessaan sotia tai katastrofeja - jopa niin, että muu perhe jää toiseen maahan asumaan.

Rasittaako reissaaminen kahden kodin välillä? Miten vanhempien väliset suhteet vaikuttavat kodin tuntuun? Voiko vastaanottokeskus olla koti? Mikä tekee lapselle kodista kodin?

Monen kodin lapset tarkastelee monipaikkaisen asumisen kysymyksiä lasten näkökulmasta. Teos selvittää, mitä lapsen arjessa todella tapahtuu, kun hän vaihtaa kotia tai asuu useassa paikassa yhtä aikaa. Lasten kertomuksia täydentävät lapsi- ja perhetyön ammattilaisten käytännön kokemukset lasten monipaikkaisesta asumisesta.

Tuore, tutkimustietoon ja lasten omiin kokemuksiin perustuva ymmärrys asumisen vaikutuksista lasten hyvinvointiin on tarpeen niin lapsia kohtaaville sosiaalityön ammattilaisille, varhaiskasvattajille, opettajille kuin muuttavien lasten läheisillekin.


Katso myös näitä tuotteita