Minne menet ihminen? — Mitä jokaisen tulisi tietää väestöilmiöistä

Säävälä, Minna
Nimeke: Minne menet ihminen? — Mitä jokaisen tulisi tietää väestöilmiöistä
Tekijät: Säävälä, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451438
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.10.2021
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 268
Tuoteryhmät: Suomen suuret kysymykset
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 31.5 Väestötiede. Väestöpolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: väestö, väestöhistoria, väestönkehitys, väestöennusteet, syntyvyys, kuolleisuus, ikärakenne, pitkäikäisyys, lastenhankinta, perhesuunnittelu, muuttoliike
E-kirja, 2021
EPUB
19,00 €

Väestön ikääntyminen, muuttotappiokunnat, syntyvyyden lasku Suomessa ja maailman ylikansoittuminen - uutisten kestoaiheina pyörivät väestöilmiöt kuulostavat pahaenteisiltä ja kääntävät ajatukset numeroita viliseviin tilastoihin sekä mutkitteleviin käyriin. Ilmiöiden takana olemme kuitenkin me kaikki yksilöinä. Ilmiöt puolestaan kertovat elämästä iloineen ja suruineen: syntymisestä, vanhenemisesta, muutoista ja lopulta kuolemisesta.

Minne menet ihminen? on perusteos kaikille, joita Suomen ja maailman tila kiinnostaa. Kirja taltuttaa uhkaavilta tuntuvat väestöilmiöt selittäessään helppotajuisesti niiden lainalaisuuksia. Miten hiilipäästöjen vähentäminen ja maailman kasvava väestö mahtuvat samaan kuvaan? Miten muuttoliike muovaa yhteiskuntia? Vastaukset näihin kysymyksiin eivät ole lainkaan niin pahaenteisiä kuin uutiset usein antavat ymmärtää.

Kirja toimii lempeänä oppaana ihmiselon käänteisiin niin kansalaiselle kuin päättäjälle.


Katso myös näitä tuotteita