Miesvaltaa murtamassa — Varhaisten feministien filosofisia kirjoituksia

Reuter, Martina
Nimeke: Miesvaltaa murtamassa — Varhaisten feministien filosofisia kirjoituksia
Tekijät: Reuter, Martina (Toimittaja)
Parsio, Tuomas (Kääntäjä)
Ruonakoski, Erika (Kääntäjä)
Lahdensuu, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523456877
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.5.2021
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 470
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11.3 Renessanssin ja uuden ajan filosofia
Avainsanat: filosofia, feminismi, tasa-arvo, historia, eriarvoisuus, syrjintä, yhteiskunta, yhdenvertaisuus
Kovakantinen kirja, 2021
Suojapaperi, Lukunauha(t)
36,00 €

Feministisellä ajattelulla on pitkä historia, joka on nivoutunut tiiviisti yhteen filosofian historian kanssa. Miesvaltaa murtamassa esittelee yhdeksän erilaista tekstiä, joissa on kyseenalaistettu miesten valta ja puolustettu naisia.
Ensimmäiset kirjoitukset ovat renessanssiajalta. Niissä sukupuolten keskinäistä paremmuutta pohtivat ranskankielisen kirjallisuuden klassikko ja poliittinen ajattelija Christine de Pizan, alkemistina ja maagikkonakin tunnettu Cornelius Agrippa von Nettesheim sekä runoilija-filosofi Lucrezia Marinella.
1600-luvun keskustelijat puhuvat naisten tasavertaisten kykyjen puolesta ja vaativat mahdollisuuksia kouluttautua. Näistä aiheista kirjoittavat kirjallinen vaikuttaja Marie de Gournay, korkeasti koulutettu ja kielitaitoinen Anna Maria van Schurman sekä teologi-filosofi François Poulain de la Barre.
Naisten täysiä poliittisia oikeuksia ja kysymyksiä naisten kansalaisuudesta pohdittiin vasta 1700-1800-luvuilla. Näitä ajatuksia tuovat esiin historioitsija Catharine Macaulay, näytelmäkirjailija ja poliittinen vaikuttaja Olympe de Gouges sekä filosofi Harriet Taylor Mill.
Miesvaltaa murtamassa tarjoaa laajan ja kiehtovan kuvan feminismin historiasta, jolla on yllättäviä yhteyksiä myös nykyaikaan. Kuhunkin suomennokseen liittyy perusteellinen johdanto.


Katso myös näitä tuotteita