Metsän salainen elämä

Hallanaro, Eeva-Liisa; Kuusela, Saija; Juslén, Aino; Ryttäri, Terhi
Nimeke: Metsän salainen elämä
Tekijät: Hallanaro, Eeva-Liisa (Toimittaja)
Kuusela, Saija (Toimittaja)
Juslén, Aino (Toimittaja)
Ryttäri, Terhi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953986
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 3. painos, 2018
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 395
Tuoteryhmät: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Suomen suuret kysymykset
Ympäristö ja luonto
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: metsäekologia, metsät, ekologia, eliöyhteisöt, kasvit, hyönteiset, sienet, jäkälät
E-kirja, 2016
EPUB
25,00 €

Suomalaisten sanotaan olevan metsäkansaa. Mutta kuinka hyvin tunnemme metsämme? Mitä tiedämme niistä tuhansista ja taas tuhansista eliölajeista, jotka elävät lahopuun kuoren alla, sammalen kätköissä ja purojen pohjissa?

Emme paljon mitään, vastasivat biologit ja vetivät saappaat jalkaan. Nyt he johdattavat lukijan seikkailumatkalle suomalaiseen metsään, joka on alkanut paljastaa salaisuuksiaan. Eteen aukeaa pienten ja piilottelevien eliöiden ihmeellinen maailma: Joku kärkkyy kyytiä lentävältä hyönteiseltä, toinen jakautuu osiin päästäkseen esteen läpi. Yksi säihkyy kuin jalokivi ja toinen muistuttaa hyytelökasaa. Tutuiksi tulevat esimerkiksi loispistiäiset, limasienet, sääsket, lepakot sekä monenkirjavat lahottajat.

Metsän salainen elämä on kokoelma yllättäviä ja hauskoja kertomuksia metsän hiljaisten ja niitä työkseen tutkivien ihmisten elämästä. Yksi sen viesteistä on, että mitättömimmätkin otukset ovat tärkeitä metsäekosysteemin tasapainolle ja osa luonnon monimuotoisuutta.


Katso myös näitä tuotteita