Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Meren aarteet — Löytöretki Suomen vedenalaiseen meriluontoon

Viitasalo, Markku; Kostamo, Kirsi; Hallanaro, Eeva-Liisa; Viljanmaa, Wilma; Kiviluoto, Suvi; Ekebom, Jan; Blankett, Penina
Nimeke: Meren aarteet — Löytöretki Suomen vedenalaiseen meriluontoon
Tekijät: Viitasalo, Markku (Toimittaja)
Kostamo, Kirsi (Toimittaja)
Hallanaro, Eeva-Liisa (Toimittaja)
Viljanmaa, Wilma (Toimittaja)
Kiviluoto, Suvi (Toimittaja)
Ekebom, Jan (Toimittaja)
Blankett, Penina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954358
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 43,00 € (39,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 517
Tuoteryhmät: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Suomen suuret kysymykset
Ympäristö ja luonto
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vedenalainen luonto, meret, merenpohja, pinnanmuodot, merieläimistö, merikasvit, eliöyhteisöt, meriekologia, merialueet
Merellinen luonto kuuluu suomalaiseen kansallismaisemaan. Mutta miltä tuo maisema näyttää veden alla? Rannikkoamme myötäilevälle matkalle mahtuu monenkirjavia muodostelmia, elinympäristöjä ja eliöitä. Itämeren monimuotoisuus voi yllättää, jos uskaltautuu pintaa syvemmälle.

Meren aarteet on ensimmäinen kattava tietoteos Suomen vedenalaisesta meriluonnosta. Se vie lukijan Suomenlahden kalliorannoille, Saaristomeren syvänteisiin ja Pohjanlahden lohkareikkoihin ja hiekkapohjille. Millaiset kasvi-, levä- ja eläinlajit asuttavat Itämerta? Miten jääkausi on muovannut merenpohjaa ja miten eliöt ovat sopeutuneet elämään haastavissa pohjoisissa olosuhteissa?

Upeasti kuvitettu teos pohjautuu yli kymmenen vuotta kestäneeseen kartoitustyöhön, jossa on saatu valtavasti uutta tietoa merenalaisesta luonnosta. Tutuksi ovat tulleet vesikasviviidakot, savilabyrintit ja monet muut harvinaiset tai tieteelle täysin uudetkin meren ihmeet. Tieto antaa keinoja myös meriluonnon tulevaisuuden luotaamiseen. Mitkä ovat meriluonnon pahimmat uhkat ja miten sitä voidaan suojella myös tulevia sukupolvia varten?


Katso myös näitä tuotteita