Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Maantiede - maailmantiede — Ympäristö ja ihminen vuorovaikutuksessa

Tani, Sirpa; Cantell, Hannele; Hilander, Markus; Jutila, Heikki
Nimeke: Maantiede - maailmantiede — Ympäristö ja ihminen vuorovaikutuksessa
Tekijät: Tani, Sirpa (Kirjoittaja)
Cantell, Hannele (Kirjoittaja)
Hilander, Markus (Kirjoittaja)
Jutila, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452466
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 28.11.2023
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 310
Tuoteryhmät: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 40 MAANTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maantiede, tieteenalat, oppihistoria, oppiaineet, maantieto, opetus, ainedidaktiikka, maailmanlaajuiset ongelmat, eriarvoisuus, muuttoliike, ilmastonmuutokset, luontokato, ympäristökasvatus, kestävä kehitys, monilukutaito, geotieteet
E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

Ilmastonmuutoksen, luontokadon ja globalisaation kaltaiset ilmiöt vaikuttavat väistämättä ihmisten arkeen. Maantiede on oppiaineena ainutlaatuinen niiden käsittelemiseen, koska siinä yhdistyvät luonnontieteiden ja ihmistieteiden tavat tarkastella maailmaa.

Maantiede - maailmantiede kertoo, miten maantieteen avulla voidaan ymmärtää monimutkaisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat elämään sekä paikallisesti että globaalisti. Maailman tilaan liittyvien suurten haasteiden esittelyn lisäksi kirjassa taustoitetaan kattavasti maantieteen keskeisiä käsitteitä ja näkökulmia. Esille nousevat muun muassa maantieteen rooli arkielämässä sekä sen opetuksen ja opiskelun tärkeys osana arvokasvatusta.

Teos avaa lukijalle maantieteen merkityksen tieteenalana ja koulun oppiaineena sekä tarjoaa keinoja ympäristön ja ihmisen moniulotteisen vuorovaikutuksen pohtimiseen. Mukana on myös asiantuntijahaastatteluja, jotka syventävät näkökulmia ja tarjoavat kiinnostavan kurkistuksen maantieteen tutkijoiden työhön.


Katso myös näitä tuotteita