Luominen ja evoluutio — Miten usko ja tiede kohtaavat

Kojonen, E. V. Rope
Nimeke: Luominen ja evoluutio — Miten usko ja tiede kohtaavat
Tekijät: Kojonen, E. V. Rope (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451346
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 18.10.2021
Hinta: 34,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 416
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjalahjat kevään juhliin
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luominen (uskonto), evoluutio, alkuperä, ihminen, ihmiskuva, usko, tiede, tieteellinen maailmankuva, kritiikki, kreationismi, älykäs suunnittelu, uskonnonfilosofia, luonnonfilosofia, tieteenfilosofia
E-kirja, 2021
EPUB
21,00 €

Ihmisen alkuperää koskevat käsitykset vaikuttavat vääjäämättä ihmiskuvaan ja näkemykseen siitä, mitä hyvä elämä on. Ovatko ihminen ja maailma Jumalan aikaansaannoksia, vai onko elämä kehittynyt vähitellen ja omalakisesti? Voisiko evoluution ja luomisnäkemyksen vastakkainasettelu olla tarpeetonta? Kysymykset jakavat mielipiteitä voimakkaasti.

Luominen ja evoluutio on mukaansatempaava älyllinen tutkimusmatka luomisesta ja evoluutiosta käydyn keskustelun maailmaan. Sen kiintopisteenä on väittely evoluutiosta erityisesti kristinuskon piirissä, mutta samalla se käsittelee monipuolisesti koko tieteen ja uskonnollisen uskon suhdetta.

Teoksessa sivutaan useita teologisia, filosofisia ja luonnontieteellisiä kysymyksiä, kuten syntiinlankeemusta, aurinkokeskisen maailmankuvan muodostumista, nuoren maan kreationismia, älykästä suunnittelua ja toisaalta tiedeuskoa ja tiedekritiikkiä. Se auttaa lukijaa ymmärtämään omastaan poikkeavia ja oudoiltakin vaikuttavia käsityksiä ja haastaa näin muodostamaan omia perusteltuja näkökantoja.


Katso myös näitä tuotteita