Lemmikkielämää — ihmisen eläinsuhde ja eläinten hyödyntäminen

Turunen, Seppo
Nimeke: Lemmikkielämää — ihmisen eläinsuhde ja eläinten hyödyntäminen
Tekijät: Turunen, Seppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952026
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: K50.19 Eläinsuojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lemmikkieläimet, villieläimet, eläimet, hyödyntäminen, kesytys, jalostus, luontosuhde, eläinsuojelu, eläinten oikeudet
E-kirja, 2015
PDF
22,00 €

Mitä tekemistä kilpikonnilla on järjestäytyneen rikollisuuden kanssa? Miten rotujen liiallinen jalostus vaikuttaa yksittäisen Mirrin tai Mustin terveyteen? Mitä kuuluu maailman viimeisille indigoarapapukaijoille?

Lemmikkien pitäminen on maailmanlaajuinen harrastus, jolla on myös maailmanlaajuisia vaikutuksia. Eläinten pyydystäminen luonnosta on pienentänyt monien lajien populaatioita ja johtanut sukupuuttoihin. Lemmikkeinä eläimet itse eivät välttämättä voi parhaalla mahdollisella tavalla. Luontoon päässeet lemmikki- ja hyötyeläimet puolestaan aiheuttavat huomattavia ekologisia haittoja.

Lemmikkielämää pohtii ihmisen eläinsuhdetta alkaen kesyttämisen historiasta ja päätyen ihmisen ja luonnonvaraisten eläinten rinnakkaiselon kysymyksiin.

Rakentavasti ja asiantuntevasti se hahmottelee ratkaisuja ja tapoja, joilla suhdettamme eläimiin ja muuhun luontoon voisi rakentaa reilulta, yksittäisiä eläimiä ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittavalta pohjalta.

"Eläinsuojelua ja luonnonvarojen riittävyyttä edistettäessä selkeä askel on, että lemmikkikoiran valinnoissa alamme suosia terveitä, hyväluonteisia, keskikokoisia ja mieluusti sekarotuisia koiria. Koiran pitäisi myös muistuttaa eläintä selvine kuonoineen, pystykorvineen ja jäntevine pitkine jalkoineen."


Katso myös näitä tuotteita