Leikitäänkö? — Lasten kaverisuhteet 1900-luvun Suomessa

Malinen, Antti; Tamminen, Tuomo
Nimeke: Leikitäänkö? — Lasten kaverisuhteet 1900-luvun Suomessa
Tekijät: Malinen, Antti (Kirjoittaja)
Tamminen, Tuomo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451681
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 10.3.2022
Hinta: 36,00 € 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 496
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kirjalahjat kevään juhliin
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lapset (ikäryhmät), nuoret, sosiaaliset suhteet, ystävyys, vertaissuhteet, sosiaalinen vuorovaikutus, leikit, leikkiminen, valta, vallankäyttö, lapsuus, nuoruus, kiusaaminen, henkinen väkivalta, koulukiusaaminen, syrjintä, ryhmäkäyttäytyminen, ryhmädynamiikka, arvot (käsitykset), sosiaaliset normit, kasvatus, muistot, kokemukset, historia
Äänikirja, 2022
MP3
23,00 €

E-kirja, 2022
EPUB
21,00 €

1900-luku mielletään Suomessa sotien ja kriisien mutta myös teollistumisen, kaupungistumisen ja parantuvan hyvinvoinnin vuosisatana. Katveeseen ovat kuitenkin jääneet lapset, jotka elivät tätä maailmaa todeksi kotona ja koulussa, pihoilla kaveriporukoissa tai yksin - seuraa enemmän tai vähemmän kaivaten.

Leikitäänkö? avaa koskettavasti, millaista oli suomalaislasten elämä eri vuosikymmeninä tilanteissa, kun aikuiset eivät olleet aktiivisesti läsnä. Millaisia leikkejä leikittiin ja keiden kanssa? Miten ystävyyssuhteet syntyivät, ja mitä ne merkitsivät? Kuinka lapsuus vaihtui nuoruuteen kavereiden kesken? Teos tuo esille myös synkkiä sävyjä, kuten kiusatuksi tulemista, ja paljastaa, millä tavoin aikuisten maailma ja sen normit ja arvot näkyivät lasten tekemisissä tai kirjoittamattomissa säännöissä.

Muisteluihin ja haastatteluihin pohjautuvassa teoksessa lapsuudestaan kertovat avoimesti myös monet tunnetut henkilöt, kuten Tarja Halonen, Gustav Hägglund, Jenny Lehtinen ja Antti Holma.

OIKAISU: Leikitäänkö?-kirjassa Jarkko Martikainen kertoo sivuilla 340-341 joutuneensa nuorena pahoinpitelyn kohteeksi. Facebook-päivityksessään 22.3.2022 Martikainen kuitenkin kertoo muistaneensa pahoinpitelijänsä nimen väärin kirjaa varten antamassaan haastattelussa. Kirjassa mainittu henkilö, jonka lempinimi mainitaan, ei siis liity tapahtumaan mitenkään. Virhe on korjattu e-kirjassa ja äänikirjassa.


Katso myös näitä tuotteita