Lautapelien historia

Saastamoinen, Ari
Nimeke: Lautapelien historia
Tekijät: Saastamoinen, Ari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451957
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 17.10.2022. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 17.10.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
Jo muinaiset sumerilaiset... pelasivat lautapelejä! Siitä lähtien nappuloita onkin siirrelty pelilaudoilla kutakuinkin kaikissa inhimillisissä kulttuureissa. Tällä hetkellä uusia lautapelejä ilmestyy vuosittain lähes 3500.

Lautapelien historia etsii vastauksia siihen, minkälaisia lautapelejä on pelattu, ketkä niitä ovat pelanneet ja miksi niitä on pelattu - ja pelataan edelleen. Kirjassa seurataan esimerkiksi kaikkien aikojen suosituimman lautapelin shakin polveilevia kehitysvaiheita sen levitessä synnyinseuduiltaan Intiasta muualle maailmaan. Lisäksi paljastuu, missä ja milloin on eletty tammen, myllyn ja backgammonin kukoistuskautta ja millä tavoin lautapelejä on käytetty diplomatian ja juonittelujen välineinä.

Teos kertoo myös, minkälainen oli ensimmäinen puhtaasti sattuman varassa etenevä lautapeli Gioco dell'Oca, hanhipeli, ja tutustuttaa lukijan Afrikassa erityisen suosittuihin mancala-peleihin. Entä miten päättyi Japanin ja Kiinan suurimpien go-mestarien välinen kamppailu, jota käytiin kuukausien ajan kireässä maailmanpoliittisessa tilanteessa 1930-luvulla?


Katso myös näitä tuotteita