Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö

Kiili, Johanna; Jaakola, Anne-Mari; Anis, Merja; Lamponen, Tuuli; Stenvall, Elina
Nimeke: Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö
Tekijät: Kiili, Johanna (Toimittaja)
Jaakola, Anne-Mari (Toimittaja)
Anis, Merja (Toimittaja)
Lamponen, Tuuli (Toimittaja)
Stenvall, Elina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452534
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 29.4.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 318
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Kirjastoluokka: 37.23 Sosiaalipalvelut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalityö, lapsiperheet, lastensuojelu, sosiaalipalvelut, sosiaalihuolto, perhetyö, lapset (ikäryhmät), nuoret
E-kirja, 2024
EPUB
23,00 €

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityön tarkoituksena on auttaa ja tukea lapsia, nuoria ja perheitä monenlaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi taloudellinen niukkuus, vaikeudet ihmis- ja perhesuhteissa sekä tunne-elämän ja mielenterveyden haasteet voivat kiertyä solmuksi, jonka selvittämiseen eivät voimat riitä yksin.

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö tarkastelee ajankohtaisia lapsiperhesosiaalityön ja lastensuojelun ilmiöitä ja palveluita tuoreen tutkimustiedon pohjalta. Millainen on lasten ja nuorten asema palveluissa? Millaisten tietojen perusteella asiakkaiden tilanteita arvioidaan? Miten moniasiakkuudet tai monikieliset perheet otetaan huomioon? Keille lapsiperheiden sosiaalityön ja lastensuojelun palvelut on suunnattu, ja ketkä ovat niihin oikeutettuja?

Lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityö on sosiaalityön ydintä sekä vaativaa ammatillista toimintaa. Teos tarjoaa tutkittua tietoa lasten ja nuorten kanssa työskenteleville eri alojen ammattilaisille, palveluiden kehittäjille, tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.


Katso myös näitä tuotteita