Laaja-alainen osaaminen koulussa — Ajattelijana ja oppijana kehittyminen

Hienonen, Ninja; Nilivaara, Päivi; Saarnio, Milja; Vainikainen, Mari-Pauliina
Nimeke: Laaja-alainen osaaminen koulussa — Ajattelijana ja oppijana kehittyminen
Tekijät: Hienonen, Ninja (Toimittaja)
Nilivaara, Päivi (Toimittaja)
Saarnio, Milja (Toimittaja)
Vainikainen, Mari-Pauliina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523457423
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.4.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 424
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Avainsanat: oppiminen, oppimaan oppiminen, laaja-alainen osaaminen, peruskoulu, osaaminen, lukio, ajattelu, tiedonhankinta, luetun ymmärtäminen, opiskelumotivaatio, koulu, koululaiset, koululaitos, koulut, arviointi
Pehmeäkantinen kirja, 2022

37,00 €

Laaja-alaisella osaamisella tarkoitetaan tietoja, taitoja, arvoja, asenteita ja tahtoa, jotka luovat pohjan yksilön elinikäiselle oppimiselle ja yhteiskunnassa toimimiselle. Pyrkimys laaja-alaisen osaamisen kehittämiseen yhdistää suomalaista koulutusjärjestelmää varhaiskasvatuksesta lukioon. Mutta miten vaikkapa ajattelua ja oppimaan oppimista voisi opettaa? Entä kuinka arvioida monilukutaitoa?

Laaja-alainen osaaminen koulussa syventyy perinteiset oppiainerajat ylittävien yleisten taitojen oppimiseen ja kehittämiseen osana päivittäistä koulutyötä. Laaja-alaisen osaamisen eri osa-alueisiin paneudutaan erityisesti perusopetuksen näkökulmasta. Avaamalla aihepiirin teoreettista, historiallista ja koulutuspoliittista taustaa teos auttaa ymmärtämään, mikä on laaja-alaisen osaamisen merkitys muuttuvassa maailmassa ja miten opetussuunnitelmissa määriteltyjä yleisiä tavoitteita voidaan käytännössä toteuttaa.
Kirjassa suunnataan myös katse kohti tulevaa ja tutkitaan laaja-alaisena osaajana kehittymistä peruskoulun vaihtoehtoisissa tulevaisuuksissa.


Katso myös näitä tuotteita