Laadullisen tutkimuksen näkökulmat ja menetelmät

Puusa, Anu; Juuti, Pauli
Nimeke: Laadullisen tutkimuksen näkökulmat ja menetelmät
Tekijät: Puusa, Anu (Toimittaja)
Juuti, Pauli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450646
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 3. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 380
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Perusteokset
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kvalitatiivinen tutkimus, metodologia, tutkimusmenetelmät, yhteiskuntatieteet, kauppatieteet, tutkimusaineisto, analyysi, tulkinta, luotettavuus, haastattelumenetelmät, havainnointi, tapaustutkimus, narratiivinen tutkimus, diskurssianalyysi, grounded theory, toimintatutkimus, autoetnografia, fenomenologia, triangulaatio (tutkimus)
E-kirja, 2020
EPUB
25,00 €

Jokaisen tutkimusta tekevän tulisi olla tietoinen työnsä taustaoletuksista. Tutkimuksessa on pystyttävä valitsemaan sopiva lähestymistapa ja menetelmä - keino, jolla hankitaan uutta tietoa todellisuudesta. Metodien tuntemus auttaa myös suhtautumaan kriittisesti tarjolla olevaan informaatioon, mikä on erityisen tärkeää globaalin tiedonvälityksen aikakaudella.

Teos pureutuu laadulliseen tutkimukseen ja sen luonteeseen seikkaperäisesti. Tutuiksi tulevat esimerkiksi tapaustutkimus, toimintatutkimus, diskurssianalyysi, fenomenologia sekä narratiivinen lähestymistapa. Kirjassa esitellään erilaisia aineiston keräämisen ja analysoinnin menetelmiä haastattelusta havainnointiin sekä opastetaan tutkimuksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa.

Monipuolinen ja perusteellinen Laadullisen tutkimuksen näkökulmat ja menetelmät on hyödyksi niin opiskelijoille, jatko-opiskelijoille kuin tutkijoillekin. Se on kirjoitettu etenkin kauppatieteen alaa ajatellen, mutta sopii laadullisen tutkimuksen perusteokseksi muillekin aloille.


Katso myös näitä tuotteita