Laadullisen tutkimuksen näkökulmat ja menetelmät

Puusa, Anu; Juuti, Pauli
Nimeke: Laadullisen tutkimuksen näkökulmat ja menetelmät
Tekijät: Puusa, Anu (Toimittaja)
Juuti, Pauli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450646
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.4.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.4.2020
Hinta: 36,00 € 28,80 € (26,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 350
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kevät 2020
Perusteokset
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Jokaisen tutkimusta tekevän tulisi olla tietoinen työnsä taustaoletuksista. Tutkimuksessa on pystyttävä valitsemaan sopiva lähestymistapa ja menetelmä - keino, jolla hankitaan uutta tietoa todellisuudesta. Metodien tuntemus auttaa myös suhtautumaan kriittisesti tarjolla olevaan informaatioon, mikä on erityisen tärkeää globaalin tiedonvälityksen aikakaudella.

Teos pureutuu laadulliseen tutkimukseen ja sen luonteeseen seikkaperäisesti. Tutuiksi tulevat esimerkiksi tapaustutkimus, toimintatutkimus, diskurssianalyysi, fenomenologia sekä narratiivinen lähestymistapa. Kirjassa esitellään erilaisia aineiston keräämisen ja analysoinnin menetelmiä haastattelusta havainnointiin sekä opastetaan tutkimuksen suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa.

Monipuolinen ja perusteellinen Laadullisen tutkimuksen näkökulmat ja menetelmät on hyödyksi niin opiskelijoille, jatko-opiskelijoille kuin tutkijoillekin. Se on kirjoitettu etenkin kauppatieteen alaa ajatellen, mutta sopii laadullisen tutkimuksen perusteokseksi muillekin aloille.Katso myös näitä tuotteita