Kuinka voitetaan Nobelin palkinto

Bucchi, Massimiano
Nimeke: Kuinka voitetaan Nobelin palkinto
Tekijät: Bucchi, Massimiano (Kirjoittaja)
Haarala, Harri (Kuvittaja)
Lahdensuu, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524954747
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Historia
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 91.81 Nykyaika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Nobelin palkinnot, tiedepalkinnot, valintakriteerit, nobelistit, menestyminen, tutkimustyö, julkisuuskuva, luonnontieteet, tieteenhistoria, historia
E-kirja, 2018
EPUB
22,00 €

Vuonna 1901 Wilhelm Conrad Röntgen vastaanotti kaikkien aikojen ensimmäisen Nobelin fysiikanpalkinnon löydöstä, jota hän itse piti hyvin vaatimattomana. Maailman kuuluisin palkinto on siitä lähtien rakentanut kuvaa tieteestä ja sen tekijöistä, keksinnöistä ja kehityksestä. Nobelisteja on pidetty luovina neroina ja kansallissankareina, jotka ovat antaneet tieteelle kasvot.

Kuinka voittaa Nobelin palkinto sukeltaa Nobelin tiedepalkintojen historiaan niiden voittajien matkassa. Albert Einsteinin, James Watsonin ja Marie Curien tarinoiden lisäksi tutustutaan kaikkien aikojen nuorimpaan ja vanhimpaan nobelistiin sekä moniin tyypillisiin ja epätyypillisiin voittajiin. Osansa saavat myös tuntemattomammiksi jääneet palkinnonsaajat.

Voittajien ohella tarkastellaan itse palkintoa: sen historiaa ja myöntämisen käytänteitä. Kirja on varsinainen Nobel-trivian käsikirja kuvatessaan niin voittajien valintaprosessia kuin juhlallisuuksien kulkuakin. Teoksen näkökulma on vahvasti tieteessä, sen arvossa ja merkityksessä yhteiskunnalle.


Katso myös näitä tuotteita