Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Kuinka vallalle nauretaan — Poliittinen satiiri suomalaisessa televisiossa

Zareff, Janne
Nimeke: Kuinka vallalle nauretaan — Poliittinen satiiri suomalaisessa televisiossa
Tekijät: Zareff, Janne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523456273
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.3.2020
Hinta: 16,00 € (14,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 272
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 77.492 Elokuvan ja televisio-ohjelmien historia, Suomi
Avainsanat: huumori, komiikka, koomikot, poliittiset johtajat, poliittiset johtajat, populaarikulttuuri, satiiri, televisio-ohjelmat, vallankäyttö, yhteiskuntakritiikki
Äänikirja, 2020
MP3
19,00 €

Pehmeäkantinen kirja, 2020
Flexikantinen
29,00 €

Hukkaputki, Hyvät herrat, Iltalypsy, YleLeaks. Poliittinen tv-satiiri on naurattanut suomalaisia jo pitkään. Parhaimmillaan Suomi on ollut jopa edelläkävijämaita poliittisen satiirin tuomisessa televisioon. Jättiyleisöjä keränneistä ajankohtaissarjoista muodostui merkittävä osa aikansa yhteiskunnallista keskustelua.

Kuinka vallalle nauretaan -kirjassa käsikirjoittaja ja huumorin tutkija Janne Zareff avaa poliittisen satiirin merkitystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Maailmalla poliittinen satiiri voi hyvin, ja etenkin nuoremmille yleisöille siitä on muodostunut maailman seuraamisen tärkeä kanava. Kahnaukset satiirintekijöiden ja vallanpitäjien välillä eivät silti ole mennyttä maailmaa.

Zareff kertoo myös rehellisesti poliittisen satiirin synnyttämisestä. Läpi kirjan seurataan Noin viikon uutiset -ohjelman tekoprosessia, mikä pakottaa pohtimaan humoristien ikuisuuskysymyksiä. Mitä hauskaksi tekemisen keinoja on olemassa? Mihin kritiikin terä kannattaa ja pitää kohdistaa? Kuinka loukkaavaa sisältö voi vielä olla, jotta edes joku nauraa?

Samalla selviää, että kaikki satiiri ei olekaan pelkkää viatonta viihdettä.


Katso myös näitä tuotteita