Koskettava koulu — Koskettaminen vuorovaikutuksessa ja pedagogisessa toiminnassa

Tainio, Liisa; Karvonen, Ulla; Heinonen, Pilvi
Nimeke: Koskettava koulu — Koskettaminen vuorovaikutuksessa ja pedagogisessa toiminnassa
Tekijät: Tainio, Liisa (Toimittaja)
Karvonen, Ulla (Toimittaja)
Heinonen, Pilvi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452206
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.3.2023
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 382
Tuoteryhmät: Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kosketus, vuorovaikutus, sosiaalinen vuorovaikutus, koulut, peruskoulu, opettajat, oppilaat, koululaiset, opettaja-oppilassuhde, pedagogiikka
E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Saako koulussa koskettaa? Miten kosketus näkyy opettajan työssä? Millaisia kosketuksia oppilaat muistelevat jälkeenpäin? Entä mihin piirtyvät miellyttävän tai epämukavan koskettamisen rajat? Koskettaminen on koulussa arkinen ja luonteva vuorovaikutuksen ja pedagogisen toiminnan väline: sillä voi kehua ja kannustaa, osoittaa välittämistä, opettaa taitoja ja ohjata. Kuitenkin kosketus voi myös satuttaa - koskettamalla voidaan kiusata ja häiritä.

Koskettava koulu tarjoaa tuoretta tutkimustietoa erityisesti peruskoulun kosketuskulttuurista ja koskettamisen normeista. Fokuksessa on opettajien ja oppilaiden välinen sekä oppilaiden keskinäinen vuorovaikutus. Teos paljastaa, miten oppilaat koulussa rakentavat vuorovaikutussuhteita keskenään kosketuksen avulla ja miten opettaja valjastaa koskettamisen osaksi kasvatus- ja opetustyötään.

Teos sopii kaikille koulun vuorovaikutuksesta kiinnostuneille ja auttaa erityisesti opetus- ja kasvatustyössä toimivia pohtimaan kosketuksen merkitystä vuorovaikutuksen keskeisenä keinona.


Katso myös näitä tuotteita