Korsetti ja krusifiksi — Vaikutusvaltaisia barokin ajan pariisittaria

Peake, Rose-Marie; Rosenberg, Riikka-Maria
Nimeke: Korsetti ja krusifiksi — Vaikutusvaltaisia barokin ajan pariisittaria
Tekijät: Peake, Rose-Marie (Kirjoittaja)
Rosenberg, Riikka-Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450349
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 351
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 91.7 Uusi aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: naishistoria, naiset, pariisilaiset, vaikutusvalta, valta, sukupuoliroolit, naiseus, sukupuoli-identiteetti, naisen asema, barokki, henkilöhistoria, historia
E-kirja, 2019
EPUB
23,00 €

Urbanisoituvassa 1600-luvun Euroopassa pariisilaisnaiset olivat poikkeuksellisen itsenäisessä asemassa. Kurtisaani, aatelisnainen ja hyväntekeväisyystyölle omistautunut nunna kuuluivat kaikki barokin ajan eliittinaisiin, joiden elämäntapaa ja vaikutusvaltaa aikalaisetkin hämmästelivät.

Korsetti ja krusifiksi vie lukijan aikamatkalle vaikutusvaltaisten pariisittarien arkeen ja juhlaan. Barokin yltäkylläinen maailma avautuu kolmen kiehtovan naisen - Ninon de Lenclos'n, madame de Sevignen ja Louise de Marillacin - kautta. Millä tavoin he toteuttivat itseään, ja miten he vaikuttivat ympäröivään yhteiskuntaan?

Kirjassa tutustutaan koko naiseuden kaareen, joka iloineen, suruineen ja velvollisuuksineen yhdisti niin maallisen kuin hengellisenkin yläluokan pariisittaren. Toisaalta muodin ja kotien tarkastelu paljastaa myös ajan räikeän sosiaalisen eriarvoisuuden ja yläluokan kerskakulutuksen ja velkaantumisen.


Katso myös näitä tuotteita