Kirjeitä — Vuodet valtiomiehenä

Cicero, Marcus Tullius
Nimeke: Kirjeitä — Vuodet valtiomiehenä
Tekijät: Cicero, Marcus Tullius (Kirjoittaja)
Rissanen, Veli-Matti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523451278
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 672
Tuoteryhmät: Historia
Kirjalahjat kevään juhliin
Kirjastoluokka: 91.173 Vanha aika, antiikin Rooman historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliitikot, konsulit (Rooman valtakunta), tasavaltalaisuus, maanpako, valtataistelu, sisällissodat, poliittinen historia, henkilöhistoria, antiikki
E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Äänikirja, 2023
MP3
25,00 €

Roomalaisen valtiomiehen ja puhujan Marcus Tullius Ciceron jälkivaikutus on ollut valtava. Häntä on pidetty paitsi latinankielisen proosan tärkeänä kehittäjänä myös koko eurooppalaisen humanismin edelläkävijänä.

Ciceron kirjeet tarjoavat yksityiskohtaista tietoa Rooman tasavallan ajan viimeisten vuosien myrskyisistä tapahtumista, kuten Julius Caesarin ja Pompeiuksen liittolaisuudesta ja välirikosta sekä valtakunnan luisumisesta kohti kansalaissotaa. Samalla ne kuvaavat Ciceron ja Rooman eliitin sosiaalisia verkostoja sekä näyttävät hänen inhimillisen ja yksityisen puolensa.

Kirjeet ovat ainutlaatuisia dokumentteja antiikin ajasta. Ne ovat ensimmäinen säilynyt kokoelma aidosti lähetettyjä kirjeitä, joista valtaosa oli tarkoitettu vain vastaanottajan luettavaksi. Roomalaisen elämän lisäksi kirjeet paljastavat mielenkiintoisia kirjeenkirjoitukseen liittyviä käytänteitä. Kuinka viestejä kuljetettiin ja miten niiden luottamuksellisuutta pyrittiin säilyttämään?


Katso myös näitä tuotteita