Kieli, hyvinvointi ja haavoittuvuus — Kohti kielellistä osallisuutta

Paananen, Jenny; Lindeman, Meri; Lindholm, Camilla; Luodonpää-Manni, Milla
Nimeke: Kieli, hyvinvointi ja haavoittuvuus — Kohti kielellistä osallisuutta
Tekijät: Paananen, Jenny (Toimittaja)
Lindeman, Meri (Toimittaja)
Lindholm, Camilla (Toimittaja)
Luodonpää-Manni, Milla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452169
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.5.2023
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

E-kirja, 2023
EPUB
23,00 €

Kieli vaikuttaa yksilön kykyihin ja mahdollisuuksiin, toimeentuloon sekä sosiaalisiin suhteisiin. Kieli on rikkaus ja voimavara, mutta se voi olla myös este, joka rajaa pääsyä tietoon, palveluihin ja työelämään. Kieli on lisäksi vallankäytön väline: tavat, joilla puhumme, luovat todellisuutta, jossa elämme.

Kieli, hyvinvointi ja haavoittuvuus tarkastelee kielellisesti haavoittuvia ryhmiä ja pohtii keinoja, joilla nämä ryhmät voidaan ottaa paremmin huomioon niin jokapäiväisessä elämässä kuin päätöksenteossakin. Esillä ovat muun muassa selkopuhe kehitysvammaisen henkilön tukena, viittomakielten käyttäjien osallisuus ja turvapaikanhakijan oikeuksien toteutuminen tulkatuissa turvapaikkapuhutteluissa.

Teos käsittelee myös kielenkäytön luomien piilomerkitysten ja kieleen liittyvien asenteiden roolia esimerkiksi mielenterveydestä puhuttaessa. Toteutumattomiin oikeuksiin ja haitallisiin asenteisiin voidaan puuttua paremmin, kun ne tunnistetaan. Teos tarjoaa ideoita ja konkreettisia ehdotuksia kielellisen osallisuuden edistämiseksi.


Katso myös näitä tuotteita