Keskiajan hirviöt

Tamminen, Miikka
Nimeke: Keskiajan hirviöt
Tekijät: Tamminen, Miikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523456914
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.2.2021
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 262
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 91.6 Keskiaika
Avainsanat: keskiaika, historia, maailmankuva, hirviöt, taruolennot, myytit, uskomukset, kulttuuri
Äänikirja, 2021
MP3
22,00 €

Kovakantinen kirja, 2022
Suojapaperi
32,00 €

Lohikäärmeitä, jättiläisiä, seireenejä ja meripetoja - kuvastoa keskiajasta on vaikea mieltää ilman kammottavia hirviöitä. Silti todelliset keskiajan hirviöt olivat taruakin ihmeellisempiä.

Sydän- ja myöhäiskeskiajan läntisessä Euroopassa hirviöt olivat olennainen osa maailmankuvaa, ja niistä kirjoittivat monet keskiajan suurista ajattelijoista. Hirviöiksi kutsuttiin vanhoissa teksteissä kuvailtuja tai maankiertäjien kertomuksissa eläviksi todistettuja erikoisia olentoja, jotka outoudestaan huolimatta olivat osa luontoa ja Jumalan suunnitelmaa.

Keskiajan hirviöt esittelee näiden luonnollisten hirviöiden laajan kirjon koirankuonolaisista päättömiin miehiin ja amatsoneista lampaan ja kasvin sekamuotoihin. Samalla paljastuu, kuinka laaja-alainen merkitys hirviöillä oli keskiajan kulttuurissa.

Oppineet joutuivat pohtimaan esimerkiksi, voitiinko kaukomaiden otuksia kastaa ja mistä johtuivat tavallisten ihmisten hirviömäiset piirteet. Mutta löysikö kukaan mystistä hirviöiden hallitsijaa, pappi Johannesta, ja hänen valtakuntaansa?


Katso myös näitä tuotteita