Kertomuksen keinoin — Tarinallisuus mediassa ja tietokirjallisuudessa

Virtanen, Mikko T.; Hiidenmaa, Pirjo; Nummi, Jyrki
Nimeke: Kertomuksen keinoin — Tarinallisuus mediassa ja tietokirjallisuudessa
Tekijät: Virtanen, Mikko T. (Toimittaja)
Hiidenmaa, Pirjo (Toimittaja)
Nummi, Jyrki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450745
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 364
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Viestintä ja media
Kirjastoluokka: 86.18 Tietokirjallisuuden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kertomukset, kertomukset, narratiivisuus, tietokirjallisuus, media, kerronta, viestintä, genret, tekstityypit, vaikutteet, vuorovaikutus, kaunokirjallisuus, tieteen popularisointi, terminologia, käyttö, kielenkäyttö, historiankirjoitus, matkakertomukset, tiedonvälitys, omaelämäkerrallisuus, kokemusasiantuntijat, esseet, journalismi, sarjakuvat
E-kirja, 2020
EPUB
25,00 €

Omakohtaiset kertomukset koskettavat. Tarinat ja anekdootit auttavat kuvaamaan vivahteita ja yksityiskohtia, joille olisi muuten vaikea antaa konkreettista muotoa. Kokemuksellinen yksilötarina ei kuitenkaan aina ongelmitta sovi uskottavaan ja riippumattomaan lehtiartikkeliin tai tietokirjaan.

Kertomuksen keinoin pohtii kertomusten käyttöä tietoteksteissä ja tarinankerronnan etiikkaa. Se tuo julki toimittajien ja tietokirjailijoiden suosimia kerrontatekniikoita ja korostaa kriittistä medialukutaitoa. Miksi yksittäistapaus tuodaan julkisuuteen? Miten tosikertomus erotetaan sepitteestä?

Teos kokoaa yksiin kansiin eri alojen tutkijoiden näkökulmia. Se tarjoaa välineitä kertomusten käsittelyyn ja ymmärtämiseen niin tutkijoille, kirjoittajille kuin opettajillekin.
Katso myös näitä tuotteita