Keisarin edessä — Kaksi ateenalaista apologiaa

Seppälä, Serafim
Nimeke: Keisarin edessä — Kaksi ateenalaista apologiaa
Tekijät: Seppälä, Serafim (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954464
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Kirjastoluokka: 91.17 Vanha aika, antiikin historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: apologetiikka, teologia, varhaiskristillisyys, puolustuspuheet, kristinusko
E-kirja, 2017
EPUB
21,00 €

Keisarin edessä sisältää kaksi ainutlaatuista, varhaisten kristittyjen elämästä kertovaa tekstiä antiikin Kreikasta. Tekstit on kirjoitettu apologioiksi eli puolustuspuheiksi keisarille kristittyjen vainoja vastaan, kun nämä olivat uusia tulijoita Euroopassa. Niissä perätään suvaitsevaisuutta, monikulttuurisuutta ja kristittyjen oikeutta tasavertaiseen kohteluun oikeudessa.

Aristides Ateenalaisen 120-luvulla jKr. kirjoitettu puhe avaa varhaista kristinuskoa hellenistisessä kulttuurissa ajalta, jolloin Uutta testamenttia ei vielä ollut olemassa. Athenagoras Ateenalaisen puhe 170-luvulta on osoitettu filosofikeisari Marcus Aureliukselle. Miten vainotun uskonnon edustaja perustelee keisarin edessä sitä, että keisarit eivät ole jumalia?

Tekstit edustavat varhaisinta kristillistä kirjallisuutta ja ilmentävät yhteyksiä hellenistiseen sivistykseen ja kulttuuriin. Aristides ja Athanagoras osoittavat perusteellisesti tuntevansa niin kreikkalaisen mytologian, filosofian kuin draamakirjallisuudenkin.


Katso myös näitä tuotteita