Kehityksen tutkimus — Johdatus perusteisiin

Koponen, Juhani; Lanki, Jari; Sato, Mariko; Kervinen, Anna
Nimeke: Kehityksen tutkimus — Johdatus perusteisiin
Tekijät: Koponen, Juhani (Toimittaja)
Lanki, Jari (Toimittaja)
Sato, Mariko (Toimittaja)
Kervinen, Anna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953870
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 448
Tuoteryhmät: Talous
Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Konfliktit maailmassa
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 36.68 Kehitysmaiden taloudelliset olot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kehitysmaat, kehitystutkimus, taloudellinen kehitys, globalisaatio, kansainvälinen talous, eriarvoisuus, kehityspolitiikka, globaali hallinta, muuttoliike, kaupungistuminen, ympäristökysymykset, sukupuolentutkimus
E-kirja, 2016
EPUB
25,00 €

Maailman jakautuminen vauraampaan ”pohjoiseen” ja köyhempään ”etelään” sekä tästä seuraava epätasa-arvo on keskeinen globaali ongelma ja samalla monen muun ongelman alkusyy.

Miksi maailman eri osien asukkailla on niin erilaiset elinolot ja -ehdot? Mistä juontuvat rikkaus ja köyhyys, erot taloudellisessa ja yhteiskunnallisessa kehityksessä sekä kansainvälinen eriarvoisuus? Miten niihin voidaan vaikuttaa? Kehityksen tutkimus -teoksessa selvitetään muun muassa näitä kysymyksiä eri tieteenalojen keinoin.

Teoksessa käsitellään kehityksen tutkimuksen teoreettisia lähtökohtia, suuntauksia ja periaatteita sekä kehityksen eri selitysmalleja. Siinä pohditaan globaalin eriarvoisuuden syntyä ja kehitysmaiden asemaa maailmantaloudessa. Erikseen tarkastellaan väestökysymyksiä, kehitysmaiden maaseudun asukkaiden selviytymisstrategioita ja kaupungistumista, sukupuolen merkitystä sekä ympäristöä ja kestävää kehitystä.

Teos perustuu aiemmin nimellä Kehitysmaatutkimus julkaistuun kirjaan. Tässä kauttaaltaan päivitetyssä laitoksessa käsitellään aiempaa perusteellisemmin kehityspolitiikkaa, globaalihallintaa ja konfliktien ja kehityksen yhteenkietoutumista.

Kattava perusteos sopii perusoppikirjaksi kehitys- tai kehitysmaatutkimuksessa. Se toimii myös oivallisena käsikirjana kehitysmaista ja suurista globaaleista kysymyksistä kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita