Kalifornia kutsuu — Kertomuksia eliittisiirtolaisuuden katveista

Kinnunen, Taina
Nimeke: Kalifornia kutsuu — Kertomuksia eliittisiirtolaisuuden katveista
Tekijät: Kinnunen, Taina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450301
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomalaiset, maahanmuuttajat, työskentely ulkomailla, aviomiehet, tietotekniikka-ala, asuminen ulkomailla, perhe-elämä, arki, naiset, äitiys, kotiäidit, elämäntapa, kulttuurierot, siirtolaisuus, kokemukset
Äänikirja, 2019
MP3
19,00 €

E-kirja, 2019
EPUB
16,00 €

Kun itsenäinen ja koulutettu suomalaisnainen heittäytyy kotiäidiksi Yhdysvalloissa, mullistuu elämä monella tapaa. Näin ovat tehneet lukuisat naiset, jotka ovat muuttaneet puolisonsa työn perässä korkeateknologian kultamaille Kaliforniaan.

Kalifornia kutsuu piirtää tarkasti, viihdyttävästi ja vähän provosoivastikin esiin niin amerikkalaisen kuin suomalaisenkin yhteiskunnan ja kulttuurin vahvuuksia ja kipupisteitä. Esille tulevat Kalifornian ristiriitaisuudet: letkeä meno ja lempeä valo yhdistettynä maailman teknologiakeskuksen nopeatempoiseen sykkeeseen sekä suorituspaineisiin kouluissa ja työpaikoilla.

Miltä tuntuu kotiäitiys ja uusi elämäntapa suomalaisen maahanmuuttajan silmin? Millaista on keskiluokkaisten valkoisten lasten elämä kilpailullisessa Piilaaksossa, kun koulu ja harrastukset vaativat veronsa? Miten selviytyvät Kaliforniaan avioeronsa jälkeen asumaan jääneet naiset, jotka rakentavat amerikkalaisen unelmansa toiseen kertaan omin käsin täysin tyhjältä pöydältä?


Katso myös näitä tuotteita