Kaikkien oikeus liikkua — Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria

Lidman, Satu
Nimeke: Kaikkien oikeus liikkua — Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria
Tekijät: Lidman, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452596
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.2.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.2.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Kirjastoluokka: 79 LIIKUNTA. URHEILU. LEIKIT. HUVIT
Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria

Ihminen on tarkoitettu liikkumaan. Keho palkitsee fyysisestä rasituksesta mielihyvähormoneilla, energisyydellä ja rentoutumisella. Miksi liikunta herättää silti niin monen muistoissa ahdistusta, jopa häpeää?

Kaikkien oikeus liikkua luotaa suomalaista liikuntakulttuuria 1900-luvun alkupuolen kansallisen tervehenkisyyden ajasta yksilökeskeisempään nykyhetkeen ja etsii vastauksia liikkumattomuuden ongelmaan. Henkilökohtaisten ja koskettavien tarinoiden kautta selviää, kuinka esimerkiksi liikuntatuntien arvostelevat katseet ovat tukahduttaneet liikkumisen ilon ja toisaalta yksikin rohkaiseva aikuinen on voinut valaa uskoa oman kehon kykyihin.

Teos nostaa esille, miten haitallisia liikuntaharrastusten kannalta ovat erityisesti sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin, kehon piirteisiin ja vammaisuuteen liittyvät syrjivät asenteet ja puheet. Kirja kannustaa kansalaisia, päättäjiä ja liikunta-alan ammattilaisia pohtimaan yhdessä, kuinka liikkuminen ja liikunnan ilo mahdollistuisivat kaikissa väestöryhmissä ikään, taustaan ja kuntotasoon katsomatta.


Katso myös näitä tuotteita