Kaikkien oikeus liikkua — Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria

Lidman, Satu
Nimeke: Kaikkien oikeus liikkua — Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria
Tekijät: Lidman, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452596
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 22.2.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 389
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Yhteiskunta
Sukupuolentutkimus
Terveys ja hyvinvointi
Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 79 LIIKUNTA. URHEILU. LEIKIT. HUVIT
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruumiinkuva, kehopositiivisuus, ruumis, liikunta, liikkumattomuus, koululiikunta, liikuntaharrastus, liikuntakulttuuri, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, sukupuoli, sukupuoli-identiteetti, vammaisuus, yhteiskunta
Avainsanat: keho, koululiikunta, liikkumattomuus, liikunta, liikuntaharrastus, liikuntakulttuuri, sukupuoli, sukupuoli-identiteetti, vammaisuus, yhteiskunta
E-kirja, 2024
EPUB
21,00 €

Ihminen on tarkoitettu liikkumaan. Keho palkitsee fyysisestä rasituksesta mielihyvähormoneilla, energisyydellä ja rentoutumisella. Miksi liikunta herättää silti niin monissa ahdistusta, jopa häpeää?

Kaikkien oikeus liikkua luotaa suomalaista liikuntakulttuuria 1900-luvun alkupuolen kansallisen tervehenkisyyden ajasta yksilökeskeisempään nykyhetkeen ja etsii vastauksia liikkumattomuuden ongelmaan. Henkilökohtaisten ja koskettavien liikuntamuistojen kautta selviää, kuinka esimerkiksi koulutovereiden arvostelevat katseet ovat tukahduttaneet liikkumisen ilon ja toisaalta yksikin rohkaiseva aikuinen on voinut valaa uskoa oman kehon kykyihin.

Teos on puheenvuoro turvallisemman toimintakulttuurin puolesta. Se nostaa esille, miten erityisesti sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin, kehon piirteisiin ja vammaisuuteen liittyvät syrjivät asenteet ja puheet vaikuttavat haitallisesti liikunnan harjoittamiseen. Kirja kannustaa kansalaisia, päättäjiä ja liikunta-alan ammattilaisia pohtimaan yhdessä, kuinka liikunnan ilo mahdollistuisi kaikissa väestöryhmissä ikään, taustaan ja kuntotasoon katsomatta.


Katso myös näitä tuotteita