Kaikki vähä erilaisii — Yläkoulun sosiaaliset suhteet

Olsson, Pia
Nimeke: Kaikki vähä erilaisii — Yläkoulun sosiaaliset suhteet
Tekijät: Olsson, Pia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954877
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 326
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nuorisotutkimus, yläkoulu, oppilaat, teini-ikäiset, peruskoulu, luokkayhteisö, kouluyhteisö, sosiaaliset suhteet, ryhmäidentiteetti, erilaisuus, monikulttuurisuus, maahanmuuttajatausta, sukupuoliroolit, erilaiset oppijat, kehitysvammaiset, nuoret, nuorisokulttuuri, intersektionaalisuus
E-kirja, 2018
EPUB
23,00 €

Nuoret viettävät ison osan ajastaan koulussa. Virallisen oppimisen lisäksi kouluissa opitaan elämässä tarvittavia sosiaalisia taitoja, vuorovaikutusta ja erilaisuuden kohtaamista. Etninen monikulttuurisuus, sukupuolikysymykset, harrastukset ja oppimistaidot niin yhdistävät kuin erottavat nuoria arjen kohtaamisissa.

Kaikki vähä erilaisii tarkastelee nuorten keskinäisen vuorovaikutuksen muotoja yläkoulussa päästämällä ääneen nuoret itse. Se kuvaa, kuinka nuoret aktiivisesti rikkovat kulttuurisia, kansallisia ja etnisiä rajoja ja miten he neuvottelevat kokemistaan eroista. Vaikka eroista saatetaan keskustella kiivaastikin, arjen tilanteissa erontekoja opitaan ohittamaan ja ylittämään. Omassa sosiaalisessa ympäristössä opitut käytännöt tekevät mahdolliseksi myös laajemman muutoksen asenteissa, puheessa ja käyttäytymisessä.

Teos sopii oppikirjaksi yliopisto- ja korkeakouluopintoihin sekä kaikille, jotka työskentelevät tai ovat muuten tekemisissä nuorten kanssa. Nuorten keskinäisen kanssakäymisen lainalaisuuksien tunnistaminen auttaa tukemaan positiivisten kohtaamistilanteiden syntymistä.


Katso myös näitä tuotteita