Kaikenlaista rohkeutta

Hetemäki, Ilari; Koskinen, Hannu; Pulkkinen, Tuija; Väliverronen, Esa
Nimeke: Kaikenlaista rohkeutta
Tekijät: Hetemäki, Ilari (Toimittaja)
Koskinen, Hannu (Toimittaja)
Pulkkinen, Tuija (Toimittaja)
Väliverronen, Esa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450042
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 323
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rohkeus, tutkimus, tutkijat, tutkimustyö, tiedeyhteisöt, tutkimusetiikka, normit, ammattietiikka
E-kirja, 2019
EPUB
13,00 €

Rohkeutta kuvastaa helposti rämäpäinen pelottomuus, jonka siivittämänä muutetaan toiselle puolen maailmaa tai lähdetään tutkimaan maapallon tuntemattomia laitoja maineen ja kunnian toivossa. Antiikissa rohkeus asettui oikeudenmukaisuuden, viisauden ja kohtuullisuuden rinnalle yhdeksi neljästä perushyveestä.

Usein rohkeat teot vavisuttavatkin ennakkoluuloja ja avartavat tuntemaamme maailmaa. Minkälaista kanttia on vaadittu naiselta, joka on halunnut toimia asianajajana aikana, jona hänen on pitänyt anoa vapautusta sukupuolestaan päästäkseen yliopistoon? Entä millaista arjen rohkeutta tarvitsee nykyään maahanmuuttaja tai työssäkäyvä köyhä?

Tieteen päivien 2019 kirja Kaikenlaista rohkeutta tarkastelee sisukkuuden ja uskalluksen raameja niin yhteiskunnassa, tieteessä kuin yksilöiden välillä. Tutkimuksessa uskalias hyppy tuntemattomaan voi murtaa aiemmat totuudet tai saattaa esimerkiksi avaruusluotaimen turvallisesti kohteeseensa kymmenen vuoden matkaamisen päätteeksi. Toisaalta näennäisen pieni teko saattaa vaatia suunnattoman määrän rohkeutta: läheisen koskettaminen tai oman äänen kuuluville saaminen työyhteisössä.


Katso myös näitä tuotteita