Journalismi ammattina — Journalistiprofession teoria

Pietilä, Kauko
Nimeke: Journalismi ammattina — Journalistiprofession teoria
Tekijät: Pietilä, Kauko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952323
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: Viestintä ja media
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: journalismi, viestintä, professionalismi, professiot, ammattikuva, ammatti-identiteetti, joukkoviestintä, tiedotustutkimus, mediatutkimus
E-kirja, 2012
PDF
23,00 €

Teos pohtii journalismia professiona, tiukasti rajattuna ammattina, jonka hyvän harjoittamisen edellytyksiä on opiskelu yliopistossa ja sen suoma sivistys ja taito.

Teos selvittää journalistiprofession luonnetta ja mahdollisuutta. Keskeinen kysymys on teorian ja käytännön suhde professiossa yleensä ja journalismissa erityisesti. Esille tulevat muun muassa journalismin esivaiheet Suomessa: modernin sanomalehdistön synty, ensimmäiset painovapausvaatimukset sekä varhaiset ajatukset lehdistön tehtävästä kansalaismielen herättäjänä ja lehdistön sosiaalisesta vastuusta. Teos esittelee myös viestinnän koulutuksen ja tutkimuksen eri vaiheita nykyiseen mediatutkimukseen saakka.

Kirja soveltuu käytettäväksi viestinnän ja tiedotusopin, erityisesti journalismin, opetuksessa sekä sosiologian oppikirjana. Se avaa myös ammatissa toimiville journalisteille ja muille korkeakoulutetuille teoreettisesti perustellun yleisen näkökulman omaan ammattiin.


Katso myös näitä tuotteita