Johtaminen sosiaalialalla

Niiranen, Vuokko; Seppänen-Järvelä, Riitta; Sinkkonen, Merja; Vartiainen, Pirkko
Nimeke: Johtaminen sosiaalialalla
Tekijät: Niiranen, Vuokko (Kirjoittaja)
Seppänen-Järvelä, Riitta (Kirjoittaja)
Sinkkonen, Merja (Kirjoittaja)
Vartiainen, Pirkko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524951425
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 190
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Talous
Johtaminen
Kirjastoluokka: 37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eettisyys, sosiaalipalvelut, julkinen sektori, organisaatioteoriat, strateginen johtaminen, taloussuunnittelu, johtajat, osaaminen, sosiaaliala, verkostoituminen, työyhteisöt, osaamisen johtaminen, henkilöstöjohtaminen, työhyvinvointi, johtaminen
E-kirja, 2014
PDF
25,00 €

Sosiaalialan johtamisen keskeinen tehtävä on voimavarojen johtaminen. Tähän sisältyvät niin henkilöstö, osaaminen ja raha kuin sosiaaliset, fyysiset ja kulttuuriset rakenteetkin - ja lisäksi asiakkaat, päättäjät ja palveluiden rahoittajat. Monialaisuus näkyy sosiaalialan johtamisen toimintaympäristössä, työyhteisöissä ja itse toiminnassa. Johtamiseen vaikuttavat sekä klassiset lainalaisuudet ja teoreettiset selitykset että heikommat signaalit ja vaatimus nopeista ratkaisuista. Sosiaalialan johtamisen kohteena on ihminen palvelujen tarvitsijana, mutta toimintaan vaikuttavat monet talouden ja politiikan reunaehdot.

Teoksessa pohditaan myös kriittisesti sosiaalialan johtamisen väistyviä ja tulossa olevia suuntia. Esille nostetaan hybridijohtamisen idea sosiaalialan johtamisen mahdollisuutena.


Katso myös näitä tuotteita