Johdatus tieteelliseen ajatteluun

Haaparanta, Leila; Niiniluoto, Ilkka
Nimeke: Johdatus tieteelliseen ajatteluun
Tekijät: Haaparanta, Leila (Kirjoittaja)
Niiniluoto, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953979
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Tiede ja tutkimusmenetelmät
Perusteokset
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tiede, tieteellinen ajattelu, tieteenfilosofia, teoriat, ajattelu, tieto, argumentointi, päättely, etiikka, tutkimusetiikka
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Tieteessä piirretään rajoja usein humanististen ja luonnontieteiden välille, mutta niiden tutkimusmenetelmistä löytyy myös yhtäläisyyksiä. Tieteen luonteen arviointiin kuuluu tutkimusmetodien lisäksi esimerkiksi tiedon ja loogisen ajattelun tarkastelu. Myös nykyinen tiedepoliittinen keskustelu kaipaa käsitteiden selkeyttämistä sekä enemmän pohdintaa tieteen tavoitteista, tehtävistä ja päämääristä. Mitä tieteellinen maailmankuva ja maailmankatsomus sisältävät? Entä millainen on tieteen ja etiikan suhde?

Johdatus tieteelliseen ajatteluun pohtii tieteellisen ajattelun luonnetta ja esittelee humanististen sekä yhteiskunta- ja luonnontieteiden metodologisia kysymyksiä ja peruskäsitteitä. Tieteenfilosofian lisäksi teos sukeltaa esimerkiksi argumentaatioanalyysiin, tieteen etiikkaan sekä logiikan alkeisiin.

Teos tukee niin yliopisto-opintojaan aloittavia, väitöskirjaa tekeviä kuin kaikkia muitakin tieteellisestä ajattelusta kiinnostuneita.


Katso myös näitä tuotteita