Johdatus eläinfilosofiaan

Aaltola, Elisa
Nimeke: Johdatus eläinfilosofiaan
Tekijät: Aaltola, Elisa (Toimittaja)
Koskinen, Johanna (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524952828
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Ympäristö ja luonto
Perusteokset
Kirjastoluokka: 50.19 Eläinsuojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: eläimet, filosofia, arvo (ominaisuudet), moraali, arvofilosofia, etiikka, eläinten oikeudet, eläinrääkkäys, lihansyönti, eläinsuojelu, ekofeminismi, ympäristöetiikka
Johdatus eläinfilosofiaan tarjoaa kattavan katsauksen eläinfilosofian tunnetuimpiin kirjoituksiin ensimmäistä kertaa suomen kielellä. Eläinsuojeluliike ja eläinten oikeuksien puolustaminen ovat sysänneet liikkeelle uudenlaisia tapoja hahmottaa eläinten moraalista asemaa, mutta tästä huolimatta valtavirta-ajattelu perustuu vahvasti ihmiskeskeisyyteen. Eläinten aseman filosofinen jäsentäminen auttaa murtamaan ihmiskeskeisen näkökulman.

Teoksessa mukana ovat monet filosofian kansainväliset huiput kuten Peter Singer, Cora Diamond ja Martha Nussbaum. Kirjassa tarkastellaan esimerkiksi eläinten kärsimystä ja moraalista asemaa: onko eläinyksilöllä itsessään arvoa tai oikeuksia? Mukaan mahtuu myös ympäristöpoliittisia teemoja sekä eläinten mieltä kartoittavaa eläintutkimusta. Kaikkia kirjoituksia yhdistää halu tarkastella eläimiä itsessään arvokkaina tutkimuskohteina, ei vain suhteessa ihmiseen.


Katso myös näitä tuotteita