Jättiläisen askeleet — Matka Kiinan talouteen

Eronen, Eeva
Nimeke: Jättiläisen askeleet — Matka Kiinan talouteen
Tekijät: Eronen, Eeva (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954310
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 339
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Muuttuva työ ja talous
Demokratian tulevaisuus
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntakehitys, taloudellinen kehitys, talouskasvu, tuloerot, köyhyys, asuntomarkkinat, yrittäjyys, korruptio, kansainvälinen kauppa
E-kirja, 2017
EPUB
23,00 €

Kiina nousi 1970-luvun uudistusten jälkeen nopeasti maailmanlaajuiseksi talousmahdiksi. Nyky-Kiinan moniulotteinen talous toimii oman logiikkansa mukaan mutta muuttuu vauhdilla.

Jättiläisen askeleet näyttää, kuinka yksipuoluejärjestelmän ja markkinatalouden yhdistävä Kiinan talous pyörii. Teos kuljettaa niin kuumeneville asuntomarkkinoille, omalaatuisille rahoitusmarkkinoille kuin Kiinan yrityskentällekin. Kehityksestä huolimatta menestyksen hedelmät ovat jakautuneet epätasaisesti. Monet kaupunkilaiset ovat vaurastuneet, mutta maaseudulla köyhyys on arkipäivää. Talouskasvun hidastuessa Kiina etsii taloudelleen uutta suuntaa sekä pyrkii eroon vanhan kasvumallin ongelmista.

Kirjassa ovat tärkeässä osassa tavallisten kiinalaisten tarinat. Nuoripari suunnittelee ensiasunnon ostoa Shanghaissa, jossa hinnat hipovat pilviä. Eläkeläisherra koettaa hankkia lisätienestejä osakesijoituksilla. Shenzhenin nuoret bisnesnaiset kertovat startup-yrittäjän arjesta maassa, jota johtaa kommunistinen puolue. Kiinan talouteen kurkistetaan myös suomalaisyrittäjien näkökulmasta.


Katso myös näitä tuotteita