Japanilainen musiikki — Taiko-rumpujen kuminasta J-poppiin

Lehtonen, Lasse
Nimeke: Japanilainen musiikki — Taiko-rumpujen kuminasta J-poppiin
Tekijät: Lehtonen, Lasse (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450103
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 519
Tuoteryhmät: Historia
Kulttuuri ja taide
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 78.48163 Etnomusiikki. Kansanmusiikki. Japani
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: musiikkikulttuuri, perinnemusiikki, populaarimusiikki, taidemusiikki, musiikkiteatteri (taiteet), elokuvamusiikki, pelimusiikki, estetiikka, säveltäjät, muusikot, musiikinhistoria
E-kirja, 2019
EPUB
23,00 €

Suomen etnomusikologisen seuran julkaisupalkinto 2021
Vuoden tiedekirja -palkintoehdokas 2019

Japanilaisella musiikilla on yli tuhatvuotiset perinteet. Se on erottamaton osa ikonisinta japanilaisuutta ja kietoutuu niin shintolaisuuden ja sumopainin rituaaleihin kuin geishojen viihdytystaitoihin. Japanilaiset videopeli-, anime- ja elokuvasäveltäjät ovat maailmankuuluja taide- ja viihdemusiikin välimaastoon asettuvilla teoksillaan, ja J-rockin vannoutuneita faneja löytyy jokaisesta maailmankolkasta.

Teos esittelee japanilaisen musiikkikulttuurin koko kirjon salaperäisestä, keisarillisen hovin seesteisestä tunnelmasta riehakkaaseen kabuki-teatteriin, orkestraalisiin taideteoksiin ja pop- ja rock-hitteihin. Samalla se tutustuttaa maan historiallisiin vaiheisiin, yhteiskunnan piirteisiin ja omaperäiseen estetiikkaan. Kirjaa täydentävät ainutlaatuiset japanilaisten tekijöiden alkuperäishaastattelut, joissa ääneen pääsevät eri musiikkityylien edustajat legendaarisesta nykysäveltäjä Toshi Ichiyanagista miljoonia albumeita myyneeseen poptähti Takako Okamuraan.

Tämä maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen perusteos kertoo muun muassa, miksi japanilaiset rakastavat karaokea, kuinka taiko-rummuttajien hypnoottinen syke valloitti maailman, miksi Japanissa populaarimusiikilla on niin poikkeuksellinen asema ja miten maasta tuli peli- ja elokuvamusiikin suurvalta. Se paljastaa myös, että Japanissa on tehty maailman ensimmäinen painettu nuotti 1400-luvulla sekä versioita suomalaisista pop-kappaleista jo 1960-luvulla.


Katso myös näitä tuotteita