Jakautunut kansakunta — Yhdysvaltojen poliittinen historia Richard Nixonista Barack Obamaan

Kantola, Markus
Nimeke: Jakautunut kansakunta — Yhdysvaltojen poliittinen historia Richard Nixonista Barack Obamaan
Tekijät: Kantola, Markus (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954198
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 438
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Muuttuva työ ja talous
Demokratian tulevaisuus
Konfliktit maailmassa
Kirjastoluokka: 98.312 Yhdysvaltojen historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittiset järjestelmät, vallanjako, vallankäyttö, johtajuus, presidentit, ulkopolitiikka, yhteiskuntapolitiikka, uudistukset, poliittinen historia, historia
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Miksi Yhdysvaltain demokraattien sata vuotta dominoima etelä on nykyisin republikaanien väkevintä kannatusaluetta? Kaatoiko Neuvostoliiton Ronald Reaganin innostus tieteiselokuviin?

Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat otti johtavan roolin poliittisena, taloudellisena ja kulttuurisena supervaltana. Sen presidentit ovat maailman vaikutusvaltaisimpina ihmisinä määrittäneet päätöksillään ja henkilökohtaisilla ominaisuuksillaan maan sisä- ja ulkopoliittista suuntaa huomattavasti enemmän kuin Yhdysvaltain muut poliittiset instituutiot tai suuryritykset.

Jakautunut kansakunta tarkastelee Yhdysvaltojen lähihistoriaa presidenttien kautta alkaen Richard Nixonista ja päättyen Barack Obaman toisen kauden loppuun. Ehdokkaiden persoonaa yhä voimakkaammin painottavassa mediassa uskottava imago ja yksinkertaiset ratkaisut ovat olleet avaimia menestykseen. Samalla tulenarat yhteiskunnalliset ja taloudelliset kysymykset ovat tiivistäneet poliittisia leirejä ja ajaneet kansalaiset yhä kauemmas toisistaan.


Katso myös näitä tuotteita