Jakamattomat hetket — Yksinäisyyden kokemus ja elämänkulku

Tiilikainen, Elisa
Nimeke: Jakamattomat hetket — Yksinäisyyden kokemus ja elämänkulku
Tekijät: Tiilikainen, Elisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450226
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 14.8 Ihmissuhteiden psykologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yksinäisyys, kokemukset, ikääntyneet, ikääntyminen, elämänkaari, yhteisöllisyys, sosiaaliset suhteet, perhesuhteet, eläkkeelle siirtyminen, vanhuus
E-kirja, 2019
EPUB
16,00 €

Yksinäisyydestä puhutaan usein mustavalkoisesti, ja sitä kokevat niputetaan helposti omaksi ongelmien piinaamaksi ryhmäkseen. Tämä ei useinkaan vastaa sitä, millaisena yksinäisyys näyttäytyy ihmisten elämässä.

Jakamattomat hetket lähestyy yksinäisyyttä kokemuksena, joka saa erilaisia merkityksiä elämän kuluessa. Se voi olla vanhempansa menettäneen lapsen hätää, perheettömän tunnetta osattomuudesta tai ikäihmisen elämänpiirin kaventumista. Yksin vietetty aika saattaa myös edustaa omaa rauhaa ja vapautta. Joskus yksinäisyys voi kirpaista konkreettisissa tilanteissa, vaikkapa pullaa leipoessa, kun kukaan ei odota maistiaisia.

Teosta varten on haastateltu Suomessa asuvia iäkkäitä ihmisiä, joiden tarinat kulkevat mukana tekstissä. Elämänkulun kautta yksinäisyyttä päästään tarkastelemaan myös muissa elämänvaiheissa. Yksinäisyys on harvalle pysyvä ja kaikki elämänalueet kattava kokemus.

Teos tarjoaa vertaistukea niille, joita yksinäisyys tavalla tai toisella koskettaa. Yksinäisyyden luonteen ymmärtäminen myös auttaa kehittämään parempia keinoja sen lievittämiseen.


Katso myös näitä tuotteita