Innostava yliopisto — Kohti uudistavaa yliopistojohtamista

Ståhle, Pirjo; Ainamo, Antti
Nimeke: Innostava yliopisto — Kohti uudistavaa yliopistojohtamista
Tekijät: Ståhle, Pirjo (Toimittaja)
Ainamo, Antti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524952224
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Talous
Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 69.11 Johtamisen tekniikka ja menetelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yliopistot, korkeakoululaitos, uudistukset, johtaminen, tulosjohtaminen, innovaatiot, tulosohjaus, asiantuntijat, tutkijat, opettajat
E-kirja, 2012
PDF
16,00 €

Nyky-Suomessa yliopistoilta odotetaan paljon: niiden täytyisi toimia alueellisina vetureina, huolehtia maan kilpailukyvystä, kehittää innovaatioita kansantalouden tarpeisiin ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tehostamisen nimissä yliopistot on kahden viime vuosikymmenen aikana sitoutettu yritysmaailmasta tuttuihin palkkamalleihin ja raportointikäytäntöihin. Tämä on kuitenkin vienyt resursseja yliopistojen perinteisiltä ydintehtäviltä eli perustutkimukselta ja kriittiseen ajatteluun kykenevien asiantuntijoiden kouluttamiselta. Miten nykyisenlaista kehityssuuntaa voitaisiin muuttaa?

Innostava yliopisto on johtamistyön asiantuntijoiden kirjoittama ajankohtainen teos yliopistojen uudesta suunnasta. Se nostaa johtamisen ja uudistamistaidon tärkeimmiksi keinoiksi vahvistaa yliopistojen vaikuttavuutta ja innovaatiokykyä sekä parantaa kommunikaatiota muun yhteiskunnan kanssa. Johtajan olennainen tehtävä on johtaa ihmisiä eli kyetä innostamaan ja rohkaisemaan asiantuntijoita kehittämään uutta tietoa. Teos onkin tärkeä puheenvuoro motivaation, luovan yhteishengen ja työn merkityksellisyyden puolesta.

Yliopistojen tulevaisuus ja hyvinvointi eivät kuulu pelkästään yliopistoväelle ja päättäjille, sillä korkeinta tiedollista osaamista vaalivien oppilaitosten iskuvoimalla on suuri merkitys myös elinkeinoelämälle ja tavallisille veronmaksajille.


Katso myös näitä tuotteita