Ihmismielen sosiaalisuus

Gronow, Antti; Kaidesoja, Tuukka
Nimeke: Ihmismielen sosiaalisuus
Tekijät: Gronow, Antti (Toimittaja)
Kaidesoja, Tuukka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954327
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 267
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Demokratian tulevaisuus
Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 14.1 Psyyken rakenne ja toiminnot
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalisuus, sosiaalinen vuorovaikutus, sosiaalinen kognitio, sosiaaliset verkostot, representaatio, kognitio, päätöksenteko, rationaalisuus
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Ihmiset ajattelevat tekevänsä valintoja omien uskomustensa, halujensa ja tunteidensa pohjalta. Yksilökeskeinen käsitys ihmismielestä on hallinnut valtaosaa ihmisen psykologiaa tutkivista tieteistä aina viime vuosisadan loppupuolelle saakka. Ihmismieli on kuitenkin sosiaalinen, ja omat sosiaaliset ympäristömme vaikuttavat mieleemme ja toimintaamme monin tavoin.

Ihmismielen sosiaalisuus sekä inhimillisen ajattelun riippuvaisuus kulttuurisista ympäristöistä ja välineistä on korostunut inhimillisen kognition tutkimuksessa viime vuosikymmeninä. Nämä kehityskulut ovat toistaiseksi jääneet vähälle huomiolle yhteiskuntatieteissä.

Ihmismielen sosiaalisuus rakentaa siltaa kognitiotieteiden ja yhteiskuntatieteiden välille. Teos muodostaa entistä sosiaalisemman ja kulttuurisidonnaisemman ihmiskäsityksen kyseenalaistaen samalla yltiöindividualistisen lähestymistavan.


Katso myös näitä tuotteita