Ihminen kaleidoskoopissa — Ihmiskäsitysten kirjoa tutkimassa

Hänninen, Vilma; Aaltola, Elisa
Nimeke: Ihminen kaleidoskoopissa — Ihmiskäsitysten kirjoa tutkimassa
Tekijät: Hänninen, Vilma (Toimittaja)
Aaltola, Elisa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450769
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

E-kirja, 2020
EPUB
23,00 €

Erilaiset elämäntilanteet nojaavat eri ihmiskäsityksiin: lääkärin vastaanotolla olemme rationaalisen ihmiskuvan piirissä, kirkolliset toimitukset kantavat kristillistä ihmiskuvaa, mindfulness-harjoituksissa on läsnä niiden buddhalainen tausta ja jylhää luontoa ihaillessamme ilmennämme romanttista, tunteita korostavaa ihmiskäsitystä.

Ihmiskäsityksillä on myös konkreettisia seurauksia. Se, miten määrittelemme ihmisen, vaikuttaa maailmankuvaamme, moraaliimme ja arkeemme. Nykyajassa risteilee lukuisia keskenään ristiriitaisiakin käsityksiä ihmisen olemuksesta, mutta vain harvoin kiinnitämme huomiota tuohon erilaisuuteen tai pohdimme, missä tietyn ihmiskäsityksen historialliset juuret ovat.

Ihminen kaleidoskoopissa tarkastelee viittätoista erilaista ihmisen olemusta koskevaa, pääosin länsimaista ajattelutraditiota viimeisten 2 500 vuoden ajalta. Se avaa ihmiskäsitysten moninaisuutta sekä tarkastelee sitä, miten niiden arvot ja ajatusmallit siirtyvät käytännön elämään. Kirjassa suomalaiset tutkijat esittelevät käsityksiä muun muassa hyötyä tavoittelevasta, biologisesta, itseisarvoisesta sekä epätäydellisestä ihmisestä.


Katso myös näitä tuotteita