Hyvinvointi — Suomalaisen yhteiskunnan perusta

Saari, Juho
Nimeke: Hyvinvointi — Suomalaisen yhteiskunnan perusta
Tekijät: Saari, Juho (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951838
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 398
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Politiikka
Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: K30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hyvinvointivaltio, hyvinvointi, yhteisöllisyys, onnellisuus, elämänlaatu, elinolot, mittarit (mittaus), hyvinvointipolitiikka, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalipolitiikka
E-kirja, 2011
PDF
25,00 €

Hyvinvointi on eräs yhteiskuntatieteen ja -politiikan avainkäsitteistä, mutta sitä lähestytään useilla eri tavoilla. Hyvinvointi-teoksessa kartoitetaan hyvinvointitutkimuksen yhteiskuntafilosofiset ja -tieteelliset perusteet, tarkastellaan hyvinvointitutkimuksen eri suuntausten historiaa sekä arvioidaan hyvinvoinnissa tapahtuneita muutoksia. Tarkastelun kohteena on muun muassa BKT:lle vaihtoehtoiset yhteiskunnallisen kehityksen, mittaustavat, hyvinvoinnin hyvät ja huonot syklit sekä onnellisuus ja siihen vaikuttavat tekijät. Uusina avauksina tarkastellaan muun muassa arjen hyvinvointia, tahdonheikkouden ongelmia, yhteisöllisyyttä sekä ympäristön merkitystä hyvinvoinnin lähteenä.

Teos on tarkoitettu kaikille hyvinvoinnista kiinnostuneille. Se soveltuu oppikirjaksi sekä yliopistoihin että ammattikorkeakouluihin. Teoksen kirjoittajat ovat tunnettuja suomalaisia talous- ja yhteiskuntatieteilijöitä sekä filosofeja.


Katso myös näitä tuotteita