Hyvä ja paha testosteroni

Huhtaniemi, Ilpo
Nimeke: Hyvä ja paha testosteroni
Tekijät: Huhtaniemi, Ilpo (Kirjoittaja)
Haarala, Harri (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523451308
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 384
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 59.12 Ihmisen fysiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: testosteroni, miehet, mieheys, sukupuolihormonit, hormonit, vaikutukset, psyykkiset vaikutukset, ikäkaudet, seksuaalisuus, seksuaalinen identiteetti, aggressiot, urheilu, doping, kastraatio, ehkäisypillerit, naiset
E-kirja, 2021
EPUB
21,00 €

Äänikirja, 2021
MP3
23,00 €

Testosteronin vaikutukset muhivat lähtemättömästi yhteiskunnassa, kulttuurissa, taloudessa ja politiikassa. Siihen on liittynyt sekä yksilön että kansakuntien tasolla voittoja, häviöitä ja skandaaleja. Mikä tämä hormoni oikeastaan on?

Hyvä ja paha testosteroni kokoaa yhteen tutkimustietoa testosteronista. Sana yhdistyy monen mielessä välittömästi seksiin, aggressioon ja kehonrakentajien pullisteleviin lihaksiin. Testosteroni toki liittyy niihin, mutta lisäksi se vaikuttaa monin tavoin miehen fyysisiin ja psyykkisiin toimintoihin, terveyteen ja käyttäytymiseen.

Teoksessa myös kumotaan myyttejä hormonista. Esimerkiksi vastoin yleistä luuloa miehen testosteronitasot laskevat vain vähän iän karttuessa. Lisäksi pureudutaan testosteronin hyväksyttyyn lääkinnälliseen käyttöön ja väärinkäyttöön. Millaisia vaikutuksia käytöllä on? Mitä tapahtuu, jos testosteronia on liian vähän? Entä voisiko sitä hyödyntää miehen ehkäisymenetelmänä?


Katso myös näitä tuotteita