Hullun keisarin hovissa — Alkemisteja, tähtitieteilijöitä ja taiteilijoita Rudolf II:n Prahassa

Valtonen, Pekka
Nimeke: Hullun keisarin hovissa — Alkemisteja, tähtitieteilijöitä ja taiteilijoita Rudolf II:n Prahassa
Tekijät: Valtonen, Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450714
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Historia
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 91.7 Uusi aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hallitsijat, keisarit, mesenaatit, hovit, sääty-yhteiskunta, hallinto, uskontopolitiikka, humanismi, kuvataide, keräily, taidekokoelmat, taiteilijat, tieteentekijät, luonnontieteet, alkemia, okkultismi, aatehistoria, taidehistoria, poliittinen historia, historia, miehet
Äänikirja, 2020
MP3
22,00 €

E-kirja, 2020
EPUB
19,00 €

Savu nousee 1600-luvun Euroopassa. Turkkilaisia vastaan sodittiin pitkään, ja uskonnolliset sekä valtapoliittiset kiistat kiristävät katolisten ja protestanttien välejä.

Valtavien paineiden alla Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisari Rudolf II (1552-1612) sulkeutuu linnaansa Prahassa. Erakkokeisari hakee lohtua vertaansa vailla olevasta taide- ja esinekokoelmastaan, jossa Albrecht Dürerin maalauksen vierestä saattaa löytää seireenin leukaluun tai feenikslinnun höyheniä.

Habsburgin mahtisukuun kuuluvaa Rudolf II:ta oli siunattu maallisella vallalla, mutta tämän masennukseen taipuvaisen hallitsijan todellisia intohimoja olivat taiteet ja tieteet. Hovissa viihtyivätkin niin taiteen suurnimet kuin eturivin tähtitieteilijät Tyko Brahe ja Johannes Kepler.

Hullun keisarin hovissa avaa näkymän Euroopan sydämeen hetkeä ennen kolmikymmenvuotisen sodan puhkeamista. Se kertoo traagisesta henkilöstä, joka unelmoi sukunsa kunnian kasvattamisesta mutta joutuu veljensä syrjäyttämäksi - ja maailmasta, jossa harjoitetaan rinta rinnan niin alkemiaa, magiaa kuin tähtitiedettäkin.Katso myös näitä tuotteita