Havets skattkammare — En upptäcktsresa i Finlands marina undervattensnatur

Viitasalo, Markku; Kostamo, Kirsi; Hallanaro, Eeva-Liisa; Viljanmaa, Wilma; Kiviluoto, Suvi; Salovius-Laurén, Sonja; Ekebom, Jan; Blankett, Penina
Nimeke: Havets skattkammare — En upptäcktsresa i Finlands marina undervattensnatur
Tekijät: Viitasalo, Markku (Toimittaja)
Kostamo, Kirsi (Toimittaja)
Hallanaro, Eeva-Liisa (Toimittaja)
Viljanmaa, Wilma (Toimittaja)
Kiviluoto, Suvi (Toimittaja)
Salovius-Laurén, Sonja (Toimittaja)
Ekebom, Jan (Toimittaja)
Blankett, Penina (Toimittaja)
Luther, Annika (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523451247
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.9.2021
Hinta: 43,00 € (39,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 535
Tuoteryhmät: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 56 BIOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vedenalainen luonto, meret, merenpohja, pinnanmuodot, merieläimistö, merikasvit, eliöyhteisöt, merialueet, meriekologia
Havet och skärgården är en del av det finländska och svenska nationallandskapet, men hur ser det här landskapet ut under ytan? Den krokiga kustlinjen ger rum för många olika bottenformationer, livsmiljöer och vattenvarelser. Den som vågar gå på djupet med Östersjöns biodiversitet upptäcker snabbt en helt ny värld.

Havets skattkammare är den första heltäckande skildringen av Finlands marina undervattensnatur. Boken tar sina läsare på en resa från Finska vikens klippstränder, ner i Skärgårdshavets djup och över Bottenvikens sandbottnar. Vilka växter, djur och alger lever här på havets botten? Hur formades Östersjön och hur har dess invånare anpassat sig till den unika miljön?

Boken är rikt illustrerad och bygger på ett decennium av kartläggning som producerat väldiga mängder ny kunskap om Östersjöns undervattensnatur. Här får du träffa de varelser som håller till i våra vajande vattendjungler, färgsprakande algskogar och tysta lerlabyrinter. I de här miljöerna lever både sällsynta havsunder och små vidunder. Många av arterna i boken är helt nya för vetenskapen. Bokens finska version Meren aarteet har fått WWF:s pris för årets naturbok i Finland.


Katso myös näitä tuotteita