Georgica — Laulu maanviljelijän töistä

Vergilius; Oksala, Teivas; Kallela, Maija-Leena
Nimeke: Georgica — Laulu maanviljelijän töistä
Tekijät: Vergilius (Kirjoittaja)
Oksala, Teivas (Kääntäjä)
Kallela, Maija-Leena (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523450738
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 14.2.2020 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 14.2.2020
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Klassikot
Filosofia ja uskonto
Kulttuuri ja taide
Kevät 2020
Kirjastoluokka: 82.2 Suomenkieliset runot
Publius Vergilius Maro (70-19 eaa.) oli Rooman kansallisrunoilija. Hänen tärkeimmät teoksensa olivat Paimenlauluja (Bucolica), Georgica ja Aeneis. Georgica julkaistaan nyt ensi kertaa kokonaisuudessaan runomuodossa suomen kielellä.

Runoelmansa Georgica avulla Vergilius toivoi saavansa ihmiset tiedostamaan italialaisen kasviston ja eläimistön kauneuden ja monimuotoisuuden sekä talonpojan raskaan mutta antoisan työn arvon; menestyvä maanviljelys on hänen mukaansa Italian ja Rooman kasvun edellytys.

Teoksen ensimmäinen kirja keskittyy roomalaisten peruselinkeinoon maanviljelykseen, toinen käsittelee metsänhoitoa ja viininviljelyä, kolmas on omistettu karjankasvatukselle ja neljäs tarkastelee mehiläistenhoitoa. Teos ylistää luontoa ja korostaa nöyrää asennetta sitä kohtaan. Georgicaa voidaan monesta syystä pitää Vergiliuksen ajankohtaisimpana teoksena.

Uuteen Georgican laitokseen sisältyvät teoksen runo- ja proosasuomennos, latinankielinen alkuteksti sekä laaja selitysosasto.Katso myös näitä tuotteita