Genreanalyysi — Tekstilajitutkimuksen käsikirja

Heikkinen, Vesa; Voutilainen, Eero; Lauerma, Petri; Tiililä, Ulla; Lounela, Mikko
Nimeke: Genreanalyysi — Tekstilajitutkimuksen käsikirja
Tekijät: Heikkinen, Vesa (Toimittaja)
Voutilainen, Eero (Toimittaja)
Lauerma, Petri (Toimittaja)
Tiililä, Ulla (Toimittaja)
Lounela, Mikko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524952248
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 53,00 € (48,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 813
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Kulttuuri ja taide
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Perusteokset
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tekstintutkimus, tekstianalyysi, genret, tekstit, tutkimusmenetelmät, tieteenalat, taiteenlajit
E-kirja, 2012
PDF
25,00 €

Genret eli tekstilajit vaikuttavat kaikkialla ihmiselämässä - niin koulussa, työssä kuin vapaa-aikanakin. Genreanalyysi on kattava esitys tekstilajitutkimuksesta ja sen käsitteistä. Mitä genre tarkoittaa? Millaisia genrejä on? Miten genret muuttuvat? Miten genret liittyvät ihmisten välisiin valtasuhteisiin?

Kirjoitetun ja puhutun kielenkäytön lisäksi pureudutaan musiikin, kuvien ja audiovisuaalisen viestinnän lajeihin. Havainnollinen käsikirja esittelee tekstilajitutkimuksen eri osa-alueita ja menetelmiä lapsenkielentutkimuksesta politiikantutkimukseen ja televisiotutkimukseen. Lisäksi lukijalle selviää, mitä tarkoittavat aineisto ja korpus, diskurssi, ideologia, intertekstuaalisuus, kieli, kielioppi, konteksti, multimodaalisuus, rekisteri, teksti, tekstityyppi ja tyyli(laji).

Teos soveltuu kieli-, kulttuuri- ja yhteiskuntatieteellisten alojen ammattilaisille, korkeakouluopiskelijoille, opettajille ja tutkijoille sekä käytännön tekstityötä tekeville toimittajille, kääntäjille ja kielenhuoltajille.

Kirjoittajajoukossa on 70 eri alojen asiantuntijaa. Julkaistu yhteistyössä Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen kanssa.


Katso myös näitä tuotteita