Euroopan porteilla — Turvapaikkapolitiikan vaikeat vaiheet

Hiltunen, Anna-Kaisa
Nimeke: Euroopan porteilla — Turvapaikkapolitiikan vaikeat vaiheet
Tekijät: Hiltunen, Anna-Kaisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450059
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

E-kirja, 2019
EPUB
23,00 €

Vuoden 2015 pakolaiskriisi aiheutti myrskyisän väittelyn Euroopan unionissa. Unioniin saapui kriisin vaikeimpana vuonna alle kaksi prosenttia maailman yli 68 miljoonasta kodistaan paenneesta ihmisestä, mutta suhtautuminen tulijoihin jakoi mielipiteet jyrkästi niin neuvottelupöydissä kuin verkkokeskusteluissakin.

Turvapaikanhakijoita ei ollut niin paljon, että heidän auttamisensa olisi ollut mahdotonta EU:lle. Todellinen kriisi syntyi siksi, ettei EU:n turvapaikkapolitiikka ollut kunnossa: jäsenmaat olivat erimielisiä siitä, kuinka paljon EU saa kontrolloida maahantuloa ja millainen valta jäsenmailla itsellään on päättää turvapaikkapolitiikastaan. Ponnistelut kriisin ratkaisemiseksi jatkuvat yhä.

Euroopan porteilla on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja EU:n turvapaikkapolitiikan taustoista ja historiasta. Teoksessa avautuu EU:n jäsenmaiden ja eri toimielinten rooli eurooppalaisessa turvapaikkapolitiikassa. Samalla esitetään uusia näkökulmia siihen, millainen globaali pakolaispolitiikka voisi auttaa turvaa hakevia ihmisiä tulevaisuudessa. Tällöin voitaisiin estää myös inhimillisten tragedioiden toistuminen.


Katso myös näitä tuotteita