Enkelit ja filosofia

Tuomas Akvinolainen
Nimeke: Enkelit ja filosofia
Tekijät: Tuomas Akvinolainen (Kirjoittaja)
Työrinoja, Reijo (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523451254
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 304
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 11.2 Keskiajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: enkelit, skolastiikka, keskiajan filosofia
E-kirja, 2021
EPUB
21,00 €

Kuinka enkelit luotiin? Millaisessa suhteessa enkelit ovat ruumiillisiin olioihin? Voiko enkeli olla kahdessa eri paikassa yhtä aikaa, ja miten se liikkuu paikasta toiseen? Kuinka enkelit kommunikoivat? Onko enkeleillä oma vapaa tahto? Miten pahan ongelma käy yksiin enkelien lankeemuksen kanssa?

Keskiajan ajattelijoille enkelit olivat paitsi teologinen myös - ja etenkin - metafyysinen ja filosofinen aihe. Ajatus aineettomista olioista, jotka jollain tavoin muistuttavat ihmisiä mutta kuitenkin ratkaisevasti eroavat heistä, herättää monenlaisia kysymyksiä ajan, paikan ja liikkeen luonteesta samoin kuin tiedollisista kyvyistä, tahdosta, vapaudesta ja tunteista.

Enkelit ja filosofia sisältää Tuomas Akvinolaisen Summa theologiae -teoksen jaksot, jotka käsittelevät skolastista enkelioppia. Akvinolainen esitti mm. kokonaan uusia, aristoteelisesta fysiikasta poikkeavia ajatuksia liikeopista sekä uusia käsitteellisiä avauksia kognitiivisen psykologian peruskysymyksiin. Näin teos tarjoaa aatehistoriallisesti kiinnostavan ja tunnetuimman teologis-filosofisen näkökulman keskusteluun enkeleistä.


Katso myös näitä tuotteita