Empiirinen oikeustutkimus

Nieminen, Kati; Lähteenmäki, Noora
Nimeke: Empiirinen oikeustutkimus
Tekijät: Nieminen, Kati (Toimittaja)
Lähteenmäki, Noora (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451131
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 438
Tuoteryhmät: Perusteokset
Yhteiskunta
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 33.1 Kansainvälinen oikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: empiirinen oikeustutkimus, oikeustiede, empiirinen tutkimus, tutkimusmenetelmät, soveltava tutkimus
E-kirja, 2021
EPUB
25,00 €

Millaisia vaikutuksia oikeudella on ihmisten arjessa? Mikä on oikeuden suhde yhteiskunnan valtarakenteisiin? Riittääkö lainoppi oikeuden ymmärtämiseen? Entä miten tutkia hankalasti määriteltäviä, piilossa olevia asioita?

Oikeusnormeilla ja oikeudellisilla käytännöillä on monenlaisia sosiaalisia, ympäristöllisiä, taloudellisia ja muita yhteiskunnallisia vaikutuksia, joita voidaan tutkia ja ymmärtää empiiristen menetelmien avulla. Kuinka esimerkiksi selvitetään sitä, miten ihmiset kokevat oikeuden, kuinka oikeudelliset ilmiöt ja käytännöt muuttuvat tai miksi tietynlaista rikollisuutta esiintyy?

Empiirinen oikeustutkimus johdattaa lukijan kattavasti empiirisiin tutkimusmenetelmiin ja osoittaa, että oikeus ei ole pelkkiä pykäliä vaan monitahoinen yhteiskunnallinen ilmiö. Teoksessa esitellyt kiinnostavat esimerkit havainnollistavat empiiristen menetelmien kirjoa ja innoittavat tarkastelemaan oikeutta uudesta näkökulmasta.
.


Katso myös näitä tuotteita