Egyptin historia — Kleopatran ajasta arabikevääseen

Sergejeff, Andrei
Nimeke: Egyptin historia — Kleopatran ajasta arabikevääseen
Tekijät: Sergejeff, Andrei (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450196
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 432
Tuoteryhmät: Historia
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 98.21 Pohjois-Afrikan historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen historia, yhteiskuntakehitys, historia
Äänikirja, 2019
MP3
25,00 €

E-kirja, 2019
EPUB
23,00 €

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2019

Kristitty, egyptinkielinen Bysantin provinssi muuttui 600-luvulta alkaen valtaosin islamilaiseksi arabimaaksi ja lopulta maailman huomion keränneen arabikevään näyttämöksi. Miten Egyptin muodonmuutos tapahtui?

Egypti on historiallisesti ollut useiden imperiumien kehto ja merkittävin arabimaa: islamilaisen kulttuurin sydän, taloudellinen ja sotilaallinen voima sekä kansainvälinen ja vaikutteille avoin ideologinen suunnannäyttäjä. Kaikki viime vuosisadan merkittävät Lähi-idän aatevirtaukset, kuten islamilainen modernismi, panarabialaisuus, islamismi ja jihadismi, ovat syntyneet tai kehittyneet Egyptissä.

Egyptin historia esittelee maan värikkäät vaiheet antiikista nykyhetkeen. Roomalaisajasta ja arabivalloittajien saapumisesta kuljetaan suurten historiallisten kaarien kautta esimerkiksi osmanien kauteen, ranskalais- ja brittimiehityksen aikaan, Suezin kriisiin ja lopulta arabivallankumouksen täyttämille kaduille. Teos on myös täynnä kiehtovia yksityiskohtia esimerkiksi merkittävistä hallitsijoista, joihin islamilaisella ajalla on kuulunut kaksi naista, musta eunukki ja lukutaidoton albanialainen seikkailija.


Katso myös näitä tuotteita