Edelläkävijät — Neljän suurkauppiassuvun tarina modernisoituvasta Suomesta

Wolff, Charlotta
Nimeke: Edelläkävijät — Neljän suurkauppiassuvun tarina modernisoituvasta Suomesta
Tekijät: Wolff, Charlotta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450981
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suvut, sukupolvet, kauppiaat, liikemiehet, yritysjohtajat, kauppahuoneet, perheyritykset, liike-elämä, kulttuurielämä, kosmopolitismi, poliittinen osallistuminen, taloudellinen eliitti, porvaristo, yhteiskuntakehitys, modernisaatio, taloushistoria, henkilöhistoria, historia
Äänikirja, 2020
MP3
23,00 €

E-kirja, 2020
EPUB
21,00 €

Vuoden historiateos -ehdokas 2020

”Eugene Wolff hakeutui vuonna 1876 Viipuriin ja sai kahden viipurilaisen suosittelijan avulla paikan Hackman & Co:n konttorista, jossa hänestä tuli kolme vuotta myöhemmin yhtiön prokuristi. Kielitaitoisena hän vastasi muun muassa steariinin myynnistä, kahvin tuonnista ja ulkomaankirjeenvaihdosta.”

Eugene Wolff oli vaasalaisen kauppiaan, laivanvarustajan ja valtiopäivämiehen poika, joka loi oman uransa uudenaikaisten teollisuuslaitosten parissa. Wolffien lisäksi Hackmanin, Borgströmin ja Dahlströmin menestyvät kauppiassuvut jättivät jälkensä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Edelläkävijät avaa ovet suurkauppiaiden kartanoihin ja kauppahuoneisiin 1800-luvun Viipurissa, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Millaista oli sukujen elämä kolmessa sukupolvessa? Onnistuneita afäärejä, tanssiaisia ja purjehdusta? Kenties niitäkin, mutta ennen kaikkea porvariseliitti sopeutui uusiin tilanteisiin, menestyi liiketoiminnallaan sekä edisti Suomen kehittymistä moderniksi yhteiskunnaksi ja itsenäiseksi oikeusvaltioksi.

Taloudellinen menestys ei yksinään täyttänyt hyvän porvarin ominaisuuksia. Yhteiskunnallinen eliitti vaali myös kulttuurista sivistystä sekä muita tärkeäksi katsottuja arvoja, kuten rehellisyyttä ja heikommista huolehtimista.


Katso myös näitä tuotteita